«Mετά το φιάσκο των Παρισίων και το φιάσκο του Βερολίνου, ήρθε και το φιάσκο της Ουάσινγκτον για να επιβεβαιώσει την εικονική πραγματικότητα του Success story και να φανερώσει τη δραματική αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά. Προχθές στη Βουλή ζήτησα από τον κ. Σαμαρά να σταματήσει τους σχεδιασμούς της κλιμάκωσης της έντασης και της προσπάθειας αποσταθεροποίησης. Του ζήτησα τη συντεταγμένη και ομαλή προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Προτίμησε την τετράμηνη παράταση της έντασης και της κινδυνολογίας της αποσταθεροποίησης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ads

Πρόσθεσε δε ότι «στη γραμμή Σαμαρά, τα κυβερνητικά στελέχη επαναφέρουν σενάρια που βάζουν σε κίνδυνο τις καταθέσεις των πολιτών» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η προσπάθεια της κυβέρνησης να υπονομεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποσταθεροποιήσει τη χώρα», πρόσθεσε. 

Λίγο νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, είχε επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «οι Έλληνες έχουν καταβάλει τεράστιες θυσίες για να επιτρέψουν στον κ. Τσίπρα να παίζει με το μέλλον των παιδιών τους». Ανέφερε για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «αφού μίλησαν για μέρες του 1965, αφού αναφέρθηκαν σε κουμπαράδες και εξαγορές, αφού κατήγγειλαν εκβιασμούς, πιέσεις με παροχές και ανταλλάγματα και εκτροπή με χρηματισμό βουλευτών, αφού ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε αναφερθεί σε σαφάρι εξαγοράς υποστήριξης ψήφων και εξαγοράς συνειδήσεων, σήμερα ο εκπρόσωπός του με απίστευτο θράσος ψελλίζει ότι κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μιλήσει για αργυρώνητους βουλευτές παρά μόνο κυβερνητικά στελέχη».

Επίσης, πρόσθεσε πως «εκτός από τη γελοιότητα, το μόνο που προκύπτει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δηλητηριάζει την πολιτική ζωή με αποκλειστικό του στόχο να δημιουργήσει πολιτική ανωμαλία, να αναστατώσει τις αγορές και να βυθίσει τη χώρα στην αστάθεια».

Ads