«Να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους και όχι αυτήν της κομματικής πειθαρχίας» και να καταψηφίσουν το ασφαλιστικό-εργασιακό νομοσχέδιο καλεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

Ads

Με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «έχουν ιστορική ευθύνη. Τους καλούμε ανοιχτά να την αναλάβουν. Να μην καταδικάσουν τις επόμενες γενιές και να προστατέψουν το Σύνταγμα» επισημαίνει στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Αναφερόμενος, επίσης, στα μέλη του νέου κόμματος του Φώτη Κουβέλη, «Δημοκρατική Αριστερά» τους καλεί να τοποθετηθούν αν είναι υπέρ ή κατά της απεμπλοκής της χώρας από τις δεσμεύσεις του μνημονίου. Αν ναι, τότε «πολύ γρήγορα θα βρεθούμε σε κοινούς αγώνες και ίσως η αποχώρησή τους από το κοινό μας σπίτι αποτελέσει μια μικρή παρένθεση» επισημαίνει.

Από την πλευρά του, ο Φ. Κουβέλης, μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», τονίζει ότι ο ανακαθορισμός του ασφαλιστικού είναι αναγκαίος, αλλά όχι με τον τρόπο που τον προωθεί η κυβέρνηση. Παράλληλα, σημειώνει ότι «το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να εντάσσει τους αγώνες του μέσα σε ένα πλαίσιο το οποίο θα του επιτρέπει μεν να προωθεί τις δικές του διεκδικήσεις, αλλά να μην αρνείται και να μην περιφρονεί μια οικονομική κατάσταση υπαρκτή». Ο κ. Κουβέλης ξεκαθαρίζει, τέλος, πως η Δημοκρατική Αριστερά δεν ξεκινάει από την αξιωματική θέση να αρνείται την όποια ρύθμιση.

Ads