«Σήμερα ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της επταμερούς μίνι Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. 

Ads

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, όλες οι πλευρές επαναβεβαίωσαν την κοινή ανάγνωση της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. «Είναι λοιπόν σαφές ότι η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα, την Πέμπτη αξιολόγηση τη λεγόμενη, ούτε το mail – Χαρδούβελη» σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει τις δικές της μεταρρυθμίσεις και θα τις υλοποιήσει. 

Διαβάστε αναλυτικά:

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα στη μίνι Σύνοδο επαναβεβαιώθηκε η διάθεση όλων των πλευρών να εργασθούν, ώστε το συντομότερο να υπάρξει η αποκατάσταση της χρηματοδοτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας.

Ads

Τέλος, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει άμεσα στην προώθηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την Ελλάδα. Θα υπάρξουν σημαντικά κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ενώ το ποσό θα το ανακοινώσει ο ίδιος σήμερα, Παρασκευή. 

«Ξαναβάζουμε τη διαδικασία στις ράγες γιατί με ευθύνη κάποιων είχε εκτροχιαστεί» κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.