«Μητέρα των μαχών οι εκλογές 21ης Μαΐου» διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο Open, εκτιμώντας πως «αν ο κ. Μητσοτάκης βγει έστω και με μισή μονάδα πρώτος, δε θα ρισκάρει να πάει σε επαναληπτικές εκλογές».

Ads

«Μην προεξοφλείτε ότι αυτές οι εκλογές θα είναι άγονες… Ο πρώτος και ο τρίτος θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν την κυβέρνηση», επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν ο κ. Μητσοτάκης βγει έστω και με μισή μονάδα πρώτος, δε θα ρισκάρει να πάει σε επαναληπτικές εκλογές, αλλά θα ψάξει να βρει τον τρόπο είτε με πιέσεις, είτε με συνεργασία με τα κόμματα της δεξιάς “πολυκατοικίας” σχηματισμού κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά.

«Μπορεί να έχει σχέδιο να πάρει βουλευτές μεμονωμένους. Υπάρχει και μια ιστορία που δείχνει ότι η οικογένεια Μητσοτάκη ξέρει τον τρόπο», πρόσθεσε.

Ads

Μιλώντας για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα σε ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, ενώ υπεραμύνθηκε της απλής αναλογικής, σημειώνοντας ότι «όλα τα κόμματα διεκδικούν τον χώρο τους».

«Τα μικρότερα κόμματα αισθάνονται και μια απειλή και το καταλαβαίνω. Θέλαμε πάντα την απλή αναλογική. Είναι αδιανόητο να θέλουν τα μικρότερα κόμματα την απλή αναλογική για να μην υπάρχει ο εκβιασμός της ψήφου, αλλά να αρνούνται να πάρουν ευθύνη για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος» υπογράμμισε.

«Ο κ. Ανδρουλάκης αποφεύγει με ξεκάθαρο τρόπο να πει ότι με τη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη δεν συνεργάζομαι» σχολίασε.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε, επίσης, στη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη για τη διεξαγωγή debate μαζί του, λέγοντας ότι δεν τον πιστεύει.

«Αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος να πάμε σε δεύτερες εκλογές, αλλά δεν πιστεύω» δήλωσε.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: «Ναι» σε debate με τον Τσίπρα εάν πάμε σε δεύτερες εκλογές [Βίντεο]

Για τους πλειστηριασμούς

«Την εικόνα του ανάπηρου ηλικιωμένου που τον έβγαλαν από το σπίτι του θα την βλέπουμε καθημερινά αν δεν αλλάξουν τα πράγματα. Εμείς έχουμε προτείνει σχέδιο που βάζει πλαίσιο, κανόνες στα funds» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το σχέδιο Ηρακλής έχει καταρρεύσει», συνέχισε και επισήμανε ότι «οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας μπορούν να σταματήσουν».

«Διατηρήσαμε την προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι και το τέλος του 2019», σημείωσε, τονίζοντας ότι «θα υπάρχει μια πλατφόρμα ρύθμισης υποχρεωτική για τα funds».

«Στα Τέμπη το επιτελικό κράτος κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος»

Αναφερόμενος στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «το επιτελικό κράτος κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος».

«Αναμένουμε το πόρισμα της δικαιοσύνης και την δικογραφία» δίνοντας τη δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει κανένα περιθώριο συγκάλυψης των αιτιών που οδήγησαν στο χαμό 57 ανθρώπων.