Η Ελλάδα στηρίζει σθεναρά τη συμφωνία του Μινσκ επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Δούμας της Ρωσίας, απαντώντας έτσι στις ευρωπαίες επικρίσεις που τον θέλουν να ανοίγει ρήγμα για το ουκρανικό.

Ads

Σημειώνεται ότι η Ευρώπη εξέφρασε την ανησυχία της για την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα με φόντο  τις κυρώσεις στη Ρωσία λόγω Ουκρανίας, ενώ το ότι «δεν είναι περίοδος για τέτοιες επισκέψεις» διαμήνυσαν και οι ΗΠΑ.

«H λύση στα προβλήματα είναι ο διάλογος και η συνεργασία, κι όχι η κλιμάκωση ενός αδιέξοδο οικονομικού πολέμου», σημείωσε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός κι ανέφερε ακόμη ότι η Βουλή των Ελλήνων είναι ανοικτή στον διάλογο και στη συνεργασία με τη ρωσική Δούμα.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο πρωθυπουργός ανέφερε σε σχέση με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας πως η Ελλάδα διαφωνεί με τη λογική τους και δεν πιστεύει στη λύση ενός οικονομικού πολέμου, τονίζοντας την ανάγκη να εφαρμοστεί από όλες τις πλευρές το πακέτο συμφωνιών του Μινσκ «για να ξεπεραστεί ο φαύλος κύκλος των αδιέξοδων κυρώσεων και της αναβίωσης μιας ψυχροπολεμικής λογικής».

Ads