Δηκτική ήταν η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για τον εκβιασμό της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη από την Ντόρα Μπακογιάννη επειδή στην Ροδόπη βγήκε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Ads

«Μια αθλιότητα βλέπουμε αυτές τις μέρες από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Παίζει με ευαίσθητα εθνικά μας θέματα. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι 49 χρονών, 49 χρόνια πάντοτε οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Ροδόπη επιλέγουν με τα δικά τους κριτήρια κάποιους μουσουλμάνους απ’ όλα τα κόμματα» είπε σε συνέντευξή του στο TRT και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, κάνοντας λόγο για «λογικές Μαφίας».

«Όταν επέλεγαν από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία δεν υπήρχε πρόβλημα; Τώρα που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πρόβλημα; Και είναι ντροπή για 10-15.000 ψήφους να δημιουργούνται εντάσεις, που πλήττουν τη σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή. Και βεβαίως καταλάβαμε όλοι τι έγινε. Όταν πήγε η κ. Μπακογιάννη πάνω και τους απείλησε. “Αν δεν ψηφίσετε Νέα Δημοκρατία, θα περάσετε δύσκολα” τους είπε. Αυτές είναι λογικές Μαφίας. Λυπάμαι γι’ αυτή την έκφραση, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη έκφραση για να τοποθετηθώ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ερωτηθείς σχετικά, ξεκαθάρισε ότι ο Νίκος Φίλης δεν μίλησε ο ίδιος για τουρκική μειονότητα αλλά εξέφρασε μια άποψη προσωπική ότι είναι ζήτημα αυτοπροσδιορισμού, ότι κάποιος αν αισθάνεται, να το πει. «Άλλο αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλάει για τουρκική μειονότητα» υπογράμμισε.

Ads

«Είπε ότι η άποψή μας είναι μουσουλμανική μειονότητα. Βεβαίως, έχοντας τρεις καταγωγές η μουσουλμανική μειονότητα: τουρκογενή, Ρομά και Πομάκοι. Είναι ακριβώς αυτό που εξανάγκασα τον Τούρκο Πρόεδρο, ως πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, να παραδεχτεί ο ίδιος και βγήκε δημόσια και είπε “υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα με βάση τη Συνθήκη της Λοζάνης”. Ο ίδιος ο Ερντογάν το είπε, με τρεις διαχωρισμούς» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε σχετικά: