Με τη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ads

Ο κ. Τσίπρας, υποδεχόμενος τα μέλη του ΔΣ του Κέντρου, έκανε λόγο «για δόγμα του σοκ» αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ.

Όπως είπε, ανάλογη προσπάθεια να αρθεί το αυτοδιοίκητο είχε γίνει πολλά χρόνια πριν, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι το ΚΕΘΕΑ έχει καταγράψει μία πολυετή παρουσία και δράση, που έχει τη δική της δυναμική.«Την ίδια στιγμή που έχουν σκοπό να ιδιωτικοποιήσουν κάθε δημόσιο οργανισμό που παράγει κέρδη, κρατικοποιούν το ΚΕΘΕΑ που εδώ και 36 χρόνια παράγει κοινωνικό έργο. Στην πραγματικότητα, θέλουν να τελειώσουν με οτιδήποτε δε μπορούν να ελέγξουν. Μόνο που το ΚΕΘΕΑ δεν είναι γραφειοκρατικός οργανισμός για να διορίζουν έμμισθους γραφειοκράτες να τον διοικούν, αλλά ζωντανό κύτταρο δράσης μέσα στη κοινωνία. Με βαθιές ρίζες και με προσφορά -όχι σε αριθμούς- αλλά σε ανθρώπινες ζωές», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Η σπουδή τους να το τελειώσουν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου φανερώνει τις προθέσεις τους και τους εκθέτει ακόμη περισσότερο», συμπλήρωσε.

Στη συνάντηση, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετείχε και ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Ανδρέας Ξανθός.

Ads

Σημειώνεται ότι το ΚΕΘΕΑ από το 1983 έχει αναπτύξει έναευρύ δίκτυο υπηρεσιών και έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην θεραπεία και κοινωνική ένταξη χιλιάδων εξαρτημένων από ουσίες ατόμων και στην στήριξη των οικογενειών τους. Έχει αξιολογηθεί θετικά από φορείς διεθνούς επιστημονικού κύρους και κατέχει συμβουλευτικό ρόλο στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Όλα αυτά επετεύχθησαν με αυτοδιοικητικό μοντέλο λειτουργίας, όπου το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση του φορέα.

Στη συνέχεια και ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα συναντηθεί στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, στη Βουλή, με αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΚΕΘΕΑ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο και το διευθυντή του. Στη συνάντηση θα συμμετέχει και το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ.