Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας πήρε ξεκάθαρη θέση για την τοποθέτηση που έκανε ο Γιώργος Καπουτζίδης στο πλαίσιο εκδήλωσης του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού – ταυτότητας και έκφρασης φύλου. Σημειώνεται ότι ο κ. Καπουτζίδης διερωτήθηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας του «για ποιο λόγο είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα σε αυτή την αίθουσα; Στη γειτονιά μου; Στην πόλη μου;». 

Ads

Ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε ότι «Ο Γιώργος Καπουτζίδης έχει δίκιο. Κανένας πολίτης δεν πρέπει να έχει λιγότερα δικαιώματα», ενώ επισήμανε ότι «τα πρώτα σημαντικά βήματα έγιναν με το σύμφωνο συμβίωσης και την ταυτότητα φύλου» και ότι πρέπει αυτά τα βήματα να ολοκληρωθούν. Τέλος, προανήγγειλε ότι «Στην επόμενη κυβέρνηση ο πολιτικός γάμος για όλους θα γίνει νόμος του κράτους».

Ολόκληρη η δημοσίευση του κ. Τσίπρα:

«Ο Γιώργος Καπουτζίδης έχει δίκιο. Κανένας πολίτης δεν πρέπει να έχει λιγότερα δικαιώματα. Τα πρώτα σημαντικά βήματα έγιναν με το σύμφωνο συμβίωσης και ταυτότητα φύλου. Είναι πια ώριμο να ολοκληρωθούν. Στην επόμενη κυβέρνηση ο πολιτικός γάμος για όλους θα γίνει νόμος του κράτους».

Ads