Την αρμοδιότητα για τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη, όπου έγιναν οι συλλήψεις πρόσφατα, έχει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, του οποίου πρόεδρος είναι ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κ. Δέρβος, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,

Ads

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Αλέξης Τσίπρας, για τα γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη, τόνισε πως «δεν υπήρχε καμία δικαιολογία που 3 χρόνια τώρα γνωρίζουν, όπως μας είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, ότι εκεί συντελούνται αξιόποινες πράξεις και η ΕΛΑΣ δεν είχε παρέμβει για να τις καταστείλει».

Υπογράμμισε δε πως ακόμη και όταν ίσχυε το άσυλο και δεν είχε ψηφιστεί ο νόμος για την κατάργησή του από τη ΝΔ η ΕΛΑΣ μπορούσε να επέμβει όταν υπήρχε έγκλημα. «Οπουδήποτε στη χώρα, άρα και εντός πανεπιστημιακών χώρων, συντελείται έγκλημα, υποχρέωση της ελληνικής αστυνομίας είναι να παρεμβαίνει και να καταστέλλει το έγκλημα» σημείωσε με έμφαση ο Αλ. Τσίπρας. «Σας πληροφορώ ότι το 2017 και το 2018 η ΕΛΑΣ έκανε δύο μεγάλες επιχειρήσεις στο ΑΠΘ, που είχαμε την ενημέρωση ότι διακινούνται ναρκωτικά, αλλά και στην εστία του ΕΚΠΑ» επισήμανε.

«Άρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Το 2018 δεν είχαμε νόμο περί ασύλου που ψήφισε η ΝΔ. Ανεξάρτητα από το νομικό πλαίσιο που αφορά το άσυλο, όπου συντελείται έγκλημα η αστυνομία έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να παρέμβει» πρόσθεσε.

Ads

«Δεν θα σταθώ στο ότι 3 χρόνια το ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα. Θα σταθώ σε κάτι άλλο όμως. Γνωρίζετε ότι η φοιτητική εστία δεν είναι στην αρμοδιότητα των πανεπιστημιακών αρχών; Γνωρίζετε ότι είναι στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, όπου εκεί είναι επικεφαλής ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο κ. Δέρβος; Έχουν γραφτεί για τις απευθείας αναθέσεις που έχει κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουν βγει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, έχει γίνει δηλαδή θέμα. Υπάρχει εταιρεία security, όπου έδινε 60.000 ευρώ το μήνα. Τι κάναν αυτοί; Πού πάνε αυτά τα λεφτά; Ποιος έχει αυτή την ευθύνη;» διερωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας.