«Ένα βήμα πριν την κατάρρευση βρίσκεται ο αγροτικός τομέας», όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε τα μπλόκα των αγροτών στο Κάστρο Βοιωτίας, στην Αλαμάνα Φθιώτιδας, στις Μικροθήβες Μαγνησίας και στη Νίκαια Λάρισας.

Ads

Επιπλέον, σημείωσε ότι απαιτούνται «αλλαγές θεσμικού χαρακτήρα, με ελάχιστο ή μηδενικό κόστος». «Χρειάζεται η ριζική αναδιοργάνωση του συνεταιριστικού κινήματος στη χώρα, το αποφασιστικό χτύπημα στους μεσάζοντες, τα καρτέλ των εμπόρων και την ανεξέλεγκτη κερδοφορία των τραπεζών, που λυμαίνονται τον αγροτικό χώρο», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ασκεί πολιτική επικοινωνιακού χαρακτήρα και ότι επιλέγει «ως συνομιλητές όχι τους αγρότες, αλλά αυτούς που επί χρόνια -στο όνομα των αγροτών- έχουν στήσει ένα δίκτυο διαπλοκής και διαφθοράς, σε όλο τον αγροτικό κόσμο».

Τέλος, προέτρεψε τη κυβέρνηση «αντί να αναλώνεται σε επικοινωνιακές φιέστες, όπως αυτή του Ζαππείου, να συνομιλήσει με τους δοκιμαζόμενους αγρότες και να δώσει λύση στα προβλήματά τους».

Ads