Συνάντηση με τον Αρμένιο Πρόεδρο Σερζ Σαρκισιάν έχει ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου. Υποδεχόμενος τον Αρμένιο Πρόεδρο ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι οι Έλληνες, όπως και οι Αρμένιοι, ξέρουν από προσφυγιά και για αυτό βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ανθρωπισμού

Ads

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τις διαχρονικές στενές σχέσεις των δύο λαών, τονίζοντας παράλληλα ότι ξέρουν από προσφυγιά, γιατί έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες προκλήσεις ξεριζωμού, γενοκτονίας κι εθνοκάθαρσης στο παρελθόν.

«Γι’ αυτό βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του ανθρωπισμού, για να αντιμετωπίσουμε μια πρόκληση που μας υπερβαίνει. Οι λαοί μας αντιμετωπίζουν τις μεγάλες προκλήσεις με το κεφάλι ψηλά υπερασπιζόμενοι αξίες», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαρκισιάν είπε ότι στόχος είναι να εμβαθύνουν στον μέγιστο δυνατό τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και εμφανίστηκε απολύτως βέβαιος ότι η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του κ. Τσίπρα θα βρει τρόπους ώστε να επιλύσει και το οικονομικό και το προσφυγικό πρόβλημα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση χαίρει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, καθώς αυτό επιβεβαιώθηκε δύο φορές δια των εκλογών «κι αυτό δεν είναι κάτι συνηθισμένο».

Ads

Η συνάντηση είναι σε εξέλιξη και στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, ενώ θα ακολουθήσει υπογραφή διμερών συμφωνιών και δηλώσεις.