Στη διάψευση του πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ της Απογευματινής περί «κρυφής» ιδιωτικής συνάντησης Αλέξη ΤσίπραΓιάνη Βαρουφάκη στο Σούνιο για «το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης ηττημένων», προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ads

«Αυτές είναι οι τραμπικές μέθοδοι, τα fake news. Βγαίνει δημοσίευμα, το αναπαράγουν παπαγάλοι σε ραδιόφωνα το πρωί και έρχεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να διερωτηθεί γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχασε ένα σημαντικό σύμμαχο στη Γερμανία, τον κ. Σόιμπλε και μιας που τον έχασε, του έχει μείνει το φάντασμα του κ. Βαρουφάκη που στα θέματα του νομίσματος είχε την ίδια γραμμή το 2015 με τον κ. Σόιμπλε. Αυτό τον ξαφνικό έρωτα Μητσοτάκη-Βαρουφάκη δεν μπορώ να τον εξηγήσω» συνέχισε.

«Πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλο πανικό ο κ. Μητσοτάκης», σχολίασε.

Ads

Κατά το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ, ο κ. Βαρουφάκης επισκέφτηκε χθες, Δευτέρα (1/5) τον κ. Τσίπρα στο Σούνιο, λίγη ώρα προτού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μεταβεί στη Δραπετσώνα για να μιλήσει για την Πρωτομαγιά. 

«Μύθευμα χυδαίας δεξιάς φυλλάδας» λέει ο Βαρουφάκης

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, διαψεύδοντας επίσης τα περί συνάντησης του ίδιου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Σούνιο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Βαρουφάκης, σημείωσε πως «μόνο ενδεικτική της απελπισίας του κ. Μητσοτάκη είναι η αναφορά του («δεν το υιοθετώ αλλά λένε…») στα fake news περί επίσκεψής μου στο εξοχικό του κ. Τσίπρα. Τόσο μεγάλη ανάγκη έχει να συσπειρώσει την Δεξιά Πολυκατοικία που επιστρατεύει μύθευμα χυδαίας δεξιάς φυλλάδας;».