Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, χρεώνοντάς του πως κατά τη σημερινή του συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ θα την παρακαλέσει να τον λυπηθεί.

Ads

 
«Έχουμε ένα Πρωθυπουργό που θα συναντήσει την κ. Μέρκελ για να την παρακαλέσει να τον λυπηθεί, μεταφέροντας τις αποφάσεις για νέα επιβάρυνση και νέα μέτρα μέχρι τις ευρωεκλογές, με μοναδικό επιχείρημα ‘λυπηθείτε μας γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ’»  υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
 
«Δεν ξέρω αν η κ. Μέρκελ θα τον λυπηθεί, αλλά ξέρω πως είναι αξιοθρήνητος» πρόσθεσε.
 
Έκανε επιπλέον λόγο για «πρωτοφανή αντιπερισπασμό» εκ μέρους του Άδωνι Γεωργιάδη (σ.σ. χωρίς να τον κατονομάσει) αναφορικά με την προσπάθεια του τελευταίου να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου.
 
«Ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Όλοι αυτοί που επιχείρησαν τον αντιπερισπασμό αυτό, «θα γράψουν τα ονόματά τους με τα μελανότερα χρώματα».
 
Στις δηλώσεις του εξάλλου κατήγγειλε την κυβέρνηση για τη διάλυση, κατ’ επιταγήν της τρόικας, της πρωτοβάθμιας υγείας και την απόλυση, μέσα από τεχνάσματα, χιλιάδων γιατρών του ΕΟΠΥΥ. «Αυτό που απειλείται είναι η ποιότητα της ζωής μας, η ίδια η ζωή μας» είπε επίσης, ενώ αναρωτήθηκε ποιοι, άραγε, ήταν εκείνοι που προεκλογικά έλεγαν στον ελληνικό λαό ότι χωρίς Μνημόνιο, απειλούνται οι καταθέσεις, αλλά και η δημόσια υγεία.

Για «απαράδεκτους χαρακτηρισμούς» του Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας σε όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αντώνη Σαμαρά.

«Ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει διαρκώς πόσο φτηνός μπορεί να γίνει. Κρίμα…» ανέφερε ο Σ. Κεδίκογλου.

Ads