Την προώθηση των επιλογών που βρίσκονται στην ατζέντα της ΝΔ έθεσε ως άμεσο στόχο του ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου από τον απερχόμενο υπουργό, Μιχάλη Καλογήρου. 

Ads

Ο νέος υπουργός σημείωσε επίσης ότι προτεραιότητα είναι «η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», προσθέτοντας ότι «δεν θα πρέπει να αποτελεί χώρο πολιτικών αντιπαραθέσεων». 

Μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το χαρτοφυλάκιο που του ανέθεσε και επισήμανε πως «ο καθένας μας κρίνεται στο τέλος της διαδρομής».

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Τσιάρα και τον νέο υφυπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Κράνη, κάνοντας παράλληλα μια αναδρομή στο έργο του.

Ads

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης άφησε έναν προϋπολογισμό αυξημένο κατά 40 εκατ. ευρώ, χίλιες νέες θέσεις δικαστικών υπαλλήλων και μια σειρά μεταρρυθμίσεων και νομοθετημάτων με στόχο τη βελτίωση την απονομής της Δικαιοσύνης.