«Ο κ. Σκέρτσος μέσα από μια σειρά ανακοινώσεων και δελτίων τύπου της Πειραιώς, έκανε χθες ξεκάθαρο ότι η ΝΔ δε θα κάνει καμία νέα καθαρή πρόσληψη, πέρα από την αναπλήρωση των αποχωρήσεων, λόγω συνταξιοδότησης», αναφέρει σε νέα της δήλωση η Πόπη Τσαπανίδου και προσθέτει:

Ads

«Ο κ. Μητσοτάκης, ωστόσο σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη, παραδέχτηκε τις σοβαρές ελλείψεις στο χώρο της υγείας και υποσχέθηκε 10.000 νέες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών».

Συνεχίζοντας η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «Όχι, μόνο λένε ψέματα, αλλά δε συνεννοούνται και μεταξύ τους. Στο μεταξύ οι πολίτες ταλαιπωρούνται στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία».

Στη συνέχεια η Πόπη Τσαπανίδου δήλωσε: «Οφείλουν λοιπόν, μια ξεκάθαρη απάντηση: πως χωρίς να προστεθεί ούτε ένας γιατρός ή νοσηλευτής στο Ελληνικό δημόσιο, χωρίς να γίνει καμία απολύτως καθαρή νέα πρόσληψη την επόμενη τετραετία, θα μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις στο εθνικό σύστημα υγείας, αλλά και στην παιδεία, την ασφάλεια του πολίτη, την πολιτική προστασία.

Ads

Η μόνη αλήθεια για το πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία, ήταν αυτή που άθελά του φανέρωσε ο κ. Πνευματικός: Κατάρρευση του ΕΣΥ, κατάργηση δομών, ΣΔΙΤ -Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα- σε νοσοκομεία και διαλογή ασθενών».