Απάντηση στα περί τέλους εποχής «που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους» του Στέφανου Κασσελάκη δίνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος παρομοιάζει πολιτικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Περίανδο Πώποτα, τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα της τηλεοπτικής σειράς «Το καφέ της Χαράς».

Ads

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης σε δηλώσεις του από την συγκέντρωση των ελευθέρων επαγγελματιών κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, είπε:

«Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους έχει λήξει. Πλέον, η ΝΔ αναλαμβάνει τον μανδύα της φοροεπιδρομής, εμείς θέλουμε δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους».

Σε απάντηση, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει ότι «ο κ. Κασσελάκης δεν θα κυβερνούσε βεβαίως με εμένα, χωρίς ωστόσο να με ρωτήσει αν θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια φαντασιακή κυβέρνηση». «Ο κ. Κασσελάκης επίσης δεν θα μάζευε τα 37 δισ. ευρώ για το δημοσιονομικό μαξιλάρι έτσι ώστε να βγούμε από το μνημόνιο χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης» προσθέτει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας την ηχηρή αποχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου από τον ΣΥΡΙΖΑ, είχε χαρακτηρίσει το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ ως «την πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο νέος Πρόεδρος της Πατριωτικής Αριστεράς θα ήθελε επίσης να πάμε “εμπρός πίσω”, όπως έλεγε και ο Περίανδρος Πώποτας στο γνωστό σήριαλ. Έτσι φαίνεται φαντάζεται το μέλλον, ως αγνό παρελθόν, με όσα επικίνδυνα για την κοινωνία και την οικονομία ενέχει μια τέτοια στοχοθεσία. Εκείνο όμως που επί της ουσίας τίθεται από τον κ. Κασσελάκη είναι ότι δεν διατίθεται να υπερασπιστεί την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο υποτίθεται ότι ομνύει» συνεχίζει ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής.

«Φαίνεται πως ο κ. Κασσελάκης είναι ανοιχτός στο να ενσωματώνει μεγάλο κομμάτι του αφηγήματος του αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύματος εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εύστοχα παρατήρησε και ο Γ. Σταθάκης σε πρόσφατο άρθρο του. Μάλλον θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποδομήσει πλήρως την προσφορά της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην χώρα και των εκατομμυρίων πολιτών που την στήριξαν και την υπερασπίζονται ακόμα, με πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών και των αδυναμιών του όλου εγχειρήματος» καταλήγει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.