Έντονη αντιπαράθεση με αφορμή τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, είχαν στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο.

Ads

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υιοθετεί όσα λέει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και την φρασεολογία του.

«Είμαι έτοιμος να παραδεχθώ ότι μερικά πράγματα είναι αλήθεια ακόμα κι αν τα πει ο Γιάννης Στουρνάρας. Είμαι έτοιμος να παραδεχθώ για παράδειγμα αν πει ότι οι ομάδες της Βορείου Ελλάδας αδικούνται από τη διαιτησία ή ότι ο άνθρωπος χρειάζεται οξυγόνο για να ζήσει», απάντησε με χιούμορ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι «χωρίς επενδύσεις δεν έχει ανάπτυξη. Για το πραγματικό αναπτυξιακό μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ και για το πού διαφέρει από αυτά που πιστεύει ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τον Μάρτιο του 2016».

«Έχετε αποδεχθεί τις ίδιες απόψεις με τον Γιάννη Στουρνάρα», επέμεινε τότε ο βουλευτής του ΚΚΕ, για να λάβει την απάντηση ότι «στο πρώτο μάθημα φιλοσοφικής λογικής που κάναμε στο πανεπιστήμιο μάθαμε ότι ο συλλογισμός “η γάτα έχει τέσσερα πόδια, ο σκύλος έχει τέσσερα πόδια, άρα η γάτα είναι σκύλος” έχει κάποιο σφάλμα».

Ads

«Το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνόμος είναι όργανο, άρα ο αστυνόμος είναι μπουζούκι», ήταν η απάντηση του Νίκου Καραθανασόπουλου.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=dQfK21z0Gcc]