«Εφικτό στόχο» χαρακτήρισε τον σχηματισμό κοινοβουλευτικής ομάδας από τους βουλευτές της ομάδας 6+6 που βρίσκονται ένα βήμα πριν απ’ την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δύο συνεντεύξεις του στο ethnos.gr και στον ANT1

Ads

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 ο επικεφαλής της «Ομπρέλας» έκανε λόγο ακόμη και για 12 βουλευτές: «Χρειάζονται 10 βουλευτές για να συγκροτηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι εφικτός στόχος νομίζω. Μια τέτοια Κοινοβουλευτική Ομάδα θα καλύπτει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων: οικονομία, εργασιακά, πολιτισμό, υγεία… Αυτοί οι 10 ή 12 καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα θεμάτων με μεγάλη σοβαρότητα».

«Ο βασικός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς και να αποδειχθεί ότι αυτό το κομμάτι της Αριστεράς μπορεί να παράγει λύση και να δώσει διεξόδους στα μεγάλα ζητήματα της χώρας», συμπλήρωσε.

Μιλώντας στο ethnos.gr ο Ευκ. Τσακαλώτος είπε ότι υπάρχει «μια μεγάλη κινητικότητα» και προϊδέασε πως ότι «μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε εξελίξεις».

«Υπάρχουν όλες οι προοπτικές για ένα νέο σχήμα, μεγαλύτερο από φορέα, λιγότερο από κόμμα, που θα θέσει διάφορα πράγματα, που νομίζω ότι μπορεί να γίνει ελκυστικό για μεγάλη μερίδα του κόσμου».

Σε ερώτηση για ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές απάντησε: «Θα τα δούμε αυτά σιγά σιγά. Κάθε βήμα στην ώρα του, θέλει συζήτηση και όχι μόνο ανάμεσα στους βουλευτές που φεύγουνε και στα στελέχη με την ευρύτερη κοινωνία, με ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική».

Ads

Σε αντίστοιχη ερώτηση στον ANT1 επισήμανε: «Θα δούμε μέχρι τις ευρωεκλογές αν είναι forum διαλόγου…. Θα είναι κάτι περισσότερο από forum διαλόγου και κάτι λιγότερο από κόμμα. Μου κάνει εντύπωση πόσες χιλιάδες Αριστεροί αγωνιούν. Πρέπει να “πιάσουμε” τις εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δεν ψηφίζουν, που δεν ασχολούνται με την πολιτική».

Όπως τόνισε στο ethnos.gr «δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις είπε: «Νομίζω μετά από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή, απλώς η αποχώρηση ήταν θέμα χρόνου». «Ήταν τέτοια η επιθετική γλώσσα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε πάρα πολύ δύσκολη την συμβίωση στο μέλλον», πρόσθεσε, ενώ κατηγόρησε την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου πως «φαίνεται να υιοθετεί κάποια από τα χειρότερα στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ 2019-2023 χωρίς να βάζει καινούργια θέματα στη συζήτηση». «Νομίζω μετά από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή, απλώς η αποχώρηση ήταν θέμα χρόνου».

Την Κυριακή, έγινε η μαραθώνια πανελλαδική συνδιάσκεψη της ομάδας 6+6, χωρίς πάντως να ανακοινωθεί άμεσα η αποχώρησή τους, κάτι το οποίο αναμένεται προσεχώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 90% όσων συμμετείχαν ζήτησε την άμεση αποχώρηση από το κόμμα.

Στην ομάδα των «6+6» συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Σία Αναγνωστοπούλου, η Θεανώ Φωτίου, η Μερόπη Τζούφη και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.