Τον κίνδυνο παραγραφής των περιπτώσεων της λίστας Λαγκάρντ στις 31 Δεκεμβρίου του 2015 αν δεν μεριμνήσει η νέα κυβέρνηση επισήμανε ο αν. υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στο Κόκκινο. 

Ads

Ο Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε πως έχουν ελεγχθεί συνολικά 1200 υποθέσεις η κάθε μία από τις οποίες αποφέρει έσοδα στο δημόσιο έως 600.000 ευρώ.

«Σε ότι αφορά τις λίστες δεν έχει ελεγχθεί το μεγάλο ποσοστό και κινδυνεύουν με παραγραφή αν τις αγνοήσει η επόμενη βουλή στις 31 Δεκεμβρίου του 2015. Σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ από τις 2062 περιπτώσεις έχει τελειώσει ο έλεγχος σε πάνω από 150 υποθέσεις» σημείωσε. 

«Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα για ελεγκτικό έργο. Έχουν ελεγχθεί συνολικά 1200 υποθέσεις η καθεμία από τις οποίες φέρνει έσοδα στο δημόσιο 600.000 ευρώ. Έχει προκύψει δυνατότητα φορολογικών εσόδων για πάνω από 600 εκ. ευρώ από τους ελέγχους» πρόσθεσε. 

Ads

«Τα έσοδα του δημοσίου από φορολογία ήταν αυξημένα τον Αύγουστο κατά 600 και πλέον εκατομμύρια σε σχέση με τον περσινό. Τον Αύγουστο μόνο έγιναν 25.000 φορολογικοί έλεγχοι έναντι 9.000 που έγιναν πέρσι. Αυτό αναμένεται να αποδώσει στον ΦΠΑ τον Οκτώβριο. Συνεχίζεται η προσπάθεια δεν έχουμε σταματήσει ούτε μία μέρα να πληρώνουν όλοι χωρίς διακρίσεις και ανάλογα με τις δυνατότητες τους» υπογράμμισε. 

Για το θέμα του ΕΝΦΙΑ υποστήριξε: «Δέχομαι επιθέσεις για το θέμα του ΕΝΦΙΑ. Δεν σχετίζεται με την προεκλογική εκστρατεία η αναβολή της καταβολής. Θα έρθουν τα εκκαθαριστικά το επόμενο χρονικό  διάστημα, η πρώτη δόση θα έρθει στα τέλη Οκτώβρη
για το μεγάλο ποσοστό φορολογούμενων το ποσό θα κυμαίνεται στο ύψος του 2014».