Εντός της ημέρας κατατίθεται στη Βουλή τροπολογία για την κρατική επιχορήγηση που λαμβάνουν τα κόμματα ανακοίνωσε την Τρίτη ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Ads

 
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΙ, «το τμήμα που θα μειωθεί θα πηγαίνει στις τράπεζες για την εξόφληση των δανείων των κομμάτων, και το υπόλοιπο θα πηγαίνει στα κόμματα».
 
Ο κ. Σπυρόπουλος αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η σχετική τροπολογία θα συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος.

Παραίτηση του Ρ. Σπυρόπουλου ζητά η Δημοκρατική Συμμαχία
 
Οι δηλώσεις Σπυρόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η οποία ζητά την παραίτηση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου από τη θέση του διοικητή του ΙΚΑ, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ.
 
Συγκεκριμένα εξηγεί ότι δεν μπορεί το ίδιο πρόσωπο να ζητά να πληρώσουν επιχειρήσεις και ιδιώτες τα χρέη τους προς το ΙΚΑ και ταυτοχρόνως να προαναγγέλλει «νομοθετικές πρωτοβουλίες για χαριστικές ρυθμίσεις για τις κρατικές επιχορηγήσεις και τα τραπεζικά χρέη των κομμάτων».
 
Τέτοιες συμπεριφορές, σημειώνει το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, συμβάλλουν στην καταρράκωση της αξιοπιστίας κομμάτων και πολιτικών.
 
«Το ελάχιστο που έχει να κάνει, είναι να παραιτηθεί σήμερα από το ΙΚΑ για να μείνει απερίσπαστος στην αντιμετώπιση των εσωκομματικών και οικονομικών υποχρεώσεων του ΠΑΣΟΚ το οποίο χρωστά πάνω από 110 εκατομμύρια ευρώ», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.