Προεκλογική τροπολογία για τα αυθαίρετα -από τις πολλές εκείνης της περιόδου- του Δεκεμβρίου του 2014, που είχαν καταθέσει δύο βουλευτές της Ν.Δ. στο υπόλοιπο Αττικής (Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας) κι ένας ανεξάρτητος (τότε) και νυν τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου, θυμίζει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών». Επρόκειτο για τροπολογία που συμπεριλήφθηκε τότε στο νόμο «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Περιβάλλοντος που ψηφίστηκε στις 19-20 Δεκεμβρίου 2014, ένα μήνα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015!

Ads

Με αυτήν την τροπολογία οι βουλευτές ζητούσαν «να ανασταλεί η βεβαίωση, εκτέλεση και είσπραξη προστίμων και εκδοθεισών διοικητικών πράξεων βάσει του νόμου 998/1979 για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκείνη την περίοδο είχε κυρωθεί και αναρτηθεί μόλις το 0,56% των δασικών χαρτών, συνεπώς η… υπόσχεση των βουλευτών άφηνε για το… απώτερο και αόριστο μέλλον την εκτέλεση των προστίμων και των βεβαιωμένων πράξεων κατεδαφίσεων!

«Εμείς δεν λέμε να διαγραφούν, δεν λέμε να καταργηθούν, αλλά να ανασταλούν όλες αυτές οι διαδικασίες μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών, όπου πλέον με σύγχρονα μέσα, με χάρτες ακριβείς και όχι με μουτζούρες του 1935 και 1940, να φαίνεται τι είναι δάσος πραγματικά και τι δεν είναι. Αυτό θέλουμε να υπερασπιστούμε με αυτήν την τροπολογία, η οποία είναι μια χρήσιμη τροπολογία και για την πολιτεία και για τους πολίτες», ανέφερε τότε στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, ο βουλευτής της Ν.Δ. Θ. Μπούρας, επιχειρώντας να κάνει ένα… προεκλογικό δώρο στην εκλογική πελατεία στο υπόλοιπο Αττικής! Οι δε υπογράφοντες βουλευτές στην αιτιολογία της τροπολογίας ανέφεραν πως έχει στόχο «τη δημιουργία ασφάλειας δικαίου για τους διοικούμενους και τη διατήρηση της αρχής της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης των διοικουμένων προς τη Διοίκηση»!

Ads

Διαβάστε επίσης
ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαιώνεται πως η ΝΔ δεν είναι τίποτε άλλο παρά το κόμμα της αυθαιρεσίας

Όπως αναφέρει η «Εφ. Συν», χαρακτηριστική ήταν μια ανακοίνωση που είχε δημοσιεύσει εκείνες τις μέρες το στέλεχος του Ποταμιού Χαρίδημος Τσούκας στην ιστοσελίδα του πολιτικού φορέα του Σ. Θεοδωράκη: «Προσέξτε την εμετικά υποκριτική ρητορική των βλαχοπολιτικών: η τροπολογία τους «έχει ως σκοπό», λένε, «τη δημιουργία ασφάλειας δικαίου για τους διοικούμενους και τη διατήρηση της αρχής της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης των διοικουμένων προς τη Διοίκηση». Δεν φτάνει που επιβραβεύουν την παρανομία, μας δουλεύουν κι από πάνω! Η υποκρισία (το δούλεμα) είναι απαραίτητο στοιχείο συγκάλυψης της ποταπότητας: η υψηλόφρων ρητορική επενδύει λεκτικά τη χυδαία πράξη για να της προσδώσει ηθική νομιμοποίηση».

Για το ίδιο θέμα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τον Τύπο αλλά και από περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, ο νυν τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. κ. Βασίλης Οικονόμου απειλούσε προχθές με «κλοτσιές και δρόμο» τον πρωθυπουργό και την περιφερειάρχη Αττικής.