Το πώς αντιλήφθηκε την κακοποίηση που υπέστη ο 13χρονος γιος της από δύο 24χρονους στον Γαλατά της Τροιζηνίας και τι επακολούθησε περιέγραψε η μητέρα του παιδιού.

Ads

Το περιστατικό bullying και εκβιασμού αποκαλύφθηκε την Δευτέρα. Οι δύο ενήλικες, επί τρεις μήνες, έκαναν συστηματικά bullying και εκβίαζαν τον 13χρονο μαθητή της Α’ Γυμνασίου, από οικογένεια μεταναστών, απειλώντας τον ότι θα έκαναν κακό στην οικογένεια του, αν δεν τους έδινε χρήματα. 

Μιλώντας στο MEGA η μητέρα είπε ότι το πρώτο δείγμα ήταν όταν το παιδί της, που το χαρακτήρισε ως χαμηλών τόνων, άρχισε ξαφνικά να ζητάει χρήματα χωρίς να δίνει πειστικές απαντήσεις για το τι τα ήθελε. «Τα μάτια του ήταν κόκκινα, τα χέρια του έτρεμαν. Τον ρώτησα “γιατί, τι τα κάνεις αυτά;”. Προσπαθούσα να τσεκάρω, αλλά δεν βρήκα άκρη» είπε η μητέρα.

Τελικά κατάφερε να μάθει τι συμβαίνει και για τις απειλές που δεχόταν το παιδί της, μεταξύ άλλων και την απειλή, «δώσε μας λεφτά, γιατί αλλιώς θα σκοτώσουμε τη μάνα σου». Μάλιστα οι δράστες ανάγκασαν το αγόρι να πηδήξει από ένα κοντέινερ, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του. Μέρες μετά το ατύχημα, το παιδί δεν πήγε στο σχολείο του, με αποτέλεσμα οι καθηγητές να ενημερώσουν την μητέρα του παιδιού και εκείνη να το αναζητήσει, εντοπίζοντας το μακριά από το σχολείο σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. 

Ads

Μετά την μήνυση το παιδί φαίνεται ότι ανακουφίστηκε καθώς όπως μετέφερε η μητέρα του της είπε «μαμά, είναι η πρώτη φορά που θέλω να κοιμηθώ με ησυχία».

Σύμφωνα με τη μητέρα του 13χρονου, μάλιστα, οι δύο καταγγελλόμενοι «δεν το έκαναν μόνο στο παιδί μου, αλλά και σε άλλα πέντε παιδιά» της περιοχής του Γαλατά.