Συνεχίζεται η κρίση στην Χρυσή Αυγή με τις απανωτές παραιτήσεις ενόψει ευρωεκλογών. Τη «σκυτάλη» των παραιτήσεων πήρε ο ευρωβουλευτής Λάμπρος Φουντούλης, αφού τέθηκε εκτός ευρωψηφοδελτίου, ο οποίος είναι ο τρίτος μετά την ανεξαρτητοποίηση του Ελευθέριου Συναδινού – που έχει αποχωρήσει εδώ και έναν χρόνο από τη Χρυσή Αυγή και πλέον κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με το ΛΑ.Ο.Σ. – και την αποχώρηση του Γιώργου Επιτήδειου.

Ads

Ο Λάμπρος Φουντούλης είναι ο πατέρας ενός από τα μέλη της Χρυσής Αυγής που δολοφονήθηκε έξω από τα γραφεία της οργάνωσης. Στη σχετική δήλωσή του ο ευρωβουλευτής, χρησιμοποιώντας λόγια του Μιχαλολιάκου, αναφέρει: «Η Χρυσή Αυγή δεν θα σας προδώσει, εσείς μην προδώσετε τη ΧΑ … όσον αφορά εμένα, ένα είναι σίγουρο: πως εγώ δεν πρόδωσα τη Χρυσή Αυγή…».

image

Πίσω από την κρίση αυτή κρύβεται η απελπισμένη προσπάθεια της ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης να χρησιμοποιήσει το ευρωκοινοβούλιο ως «έξοδο κινδύνου» – λόγω της ασυλίας που παρέχει – σε περίπτωση που η δίκη καταλήξει σε βαριές ποινές.

Ads

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η κίνηση Μιχαλολιάκου να τοποθετήσει τον Ιωάννη Λαγό επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του και η απομάκρυνση όσων θεωρεί ότι μπορεί να τον απειλήσουν στη σταυροδότηση, είναι μία τακτική που θυμίζει κατάσταση… ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Μιχαλολιάκος αισθάνεται πλέον υποχρεωμένος να αναδιπλωθεί στο εσωτερικό της μικρής του ηγετικής ομάδας και να σφιχταγκαλιαστεί με τον Λαγό, ο οποίος, όπως έχει ήδη αποδειχτεί στη δίνη της Χρυσής Αυγής, εμπλέκεται με όλες τις «δράσεις» των ομάδων κρούσης του Περάματος και της Νίκαιας και τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνται. Είναι άλλωστε ο τρόπος για να κρατηθούν κλειστά και τα στόματα που μπορούν να μιλήσουν και για τον ίδιο.

Η επιλογή αυτή έχει ωστόσο και «παράπλευρες απώλειες».