Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησαν οι τρίτεκνοι Κορινθίας θέλοντας να δώσουν ένα μήνυμα για την υψηλή φορολογία και τη σημαντική μείωση του αφορολόγητου ορίου. Συγκεκριμένα μετέβησαν στην εφορία και τόνισαν ότι θα αφήσουν τα παιδιά τους στο γκισέ, ως τεκμήριο διαβίωσης.

Ads

 
Έτσι γίνεται με τις πινακίδες των αυτοκινήτων που δεν μπορούν να συντηρήσουν οι ιδιοκτήτες τους αλλά και με τα τεκμήρια διαβίωσης. Φυσικά η κίνηση ήταν συμβολική, καθώς οι γονείς δεν άφησαν όντως τα παιδιά τους στην εφορία.
 
Ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Εφορίας Κορίνθου, «δέχτηκε την ιδιότυπη κατάθεση» δηλώνοντας αλληλέγγυος αφού και ο ίδιος είναι τρίτεκνος.
 
Η πρόεδρος του συλλόγου τριτέκνων, Κατερίνα Μερκούρη, σημείωσε ότι τα παιδιά αποτελούν πλέον τεκμήριο διαβίωσης, εξ’ αιτίας της υψηλής φορολογίας.
 
«Ήρθαμε να καταθέσουμε τα παιδιά μας ως τεκμήρια στην εφορία γιατί, σύμφωνα με το κράτος, το 3ο παιδί αποτελεί τεκμήριο διαβίωσης» υποστήριξε από την πλευρά της η κ. Γιώτα Κεφαλά, μέλος του συλλόγου Τριτέκνων Κορινθίας, σύμφωνα με το isthmos.gr.
 
Το αφορολόγητο των τρίτεκνων οικογενειών μειώθηκε στις 12.500 ευρώ με αποτέλεσμα πολλές από αυτές -αν όχι όλες- να αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν ακόμα και στην διαβίωσή τους, πόσο δε μάλλον στην σωστή ανατροφή των παιδιών τους.
 
Τα πιτσιρίκια, ακόμα και μωρά στις  αγκαλιές των γονιών τους πήγαν στην εφορία με τους γονείς τους κρατώντας πανό στα χέρια τους και έχοντας  δεχτεί να κατατεθούν στην εφορία, σε μια ιδιότυπη διαμαρτυρία η οποία αποδεικνύει όμως και το οριακό σημείο της απόγνωσης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία.
 
«Η φορολογική επιδρομή του κράτους μας οδηγεί να βλέπουμε τα παιδιά μας ως τεκμήρια και την ανατροφή τους ως πολυτέλεια. Οι Βουλευτές όμως έχουν φροντίσει για τους δικούς τους μισθούς και τα δικά τους παιδιά; Εμείς απ’ έξω θα μείνουμε; Όλοι ίσοι είμαστε απέναντι στο νόμο και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κλέψει το μέλλον των παιδιών μας» σημειώνουν οι γονείς.
 
Ο Σύλλογος τριτέκνων Κορινθίας αριθμεί 660 μέλη ενεργά, με πολλά νεαρά ζευγάρια τα οποία σήμερα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των παιδιών τους.