Τους 40 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει ο υδράργυρος την Τετάρτη ενώ Πέμπτη και Παρασκευή οι θερμοκρασίες θα ανέβουν περισσότερο σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Ads

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ από την Δευτέρα 27 Ιουλίου η οποία προειδοποιεί για υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους, από 39 έως 41 βαθμούς και στις νησιώτικες περιοχές θα κυμανθεί από 35 έως 37 βαθμούς, κυρίως στο Ιόνιο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 

Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 31 Ιουλίου και από τα βόρεια αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα το Σάββατο 1η Αυγούστου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 24 και 39 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη θα κυμανθεί μεταξύ 23 και 37 βαθμούς Κελσίου.

Ads

Η ατμόσφαιρα στην Αττική θα είναι αποπνικτική, εξαιτίας της υγρασίας αλλά και της άπνοιας. Εξάλλου, χθες Τρίτη το όζον ξεπέρασε τα όρια του συναγερμού. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο υδράργυρος θα φτάσει έως 34 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 – 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.

Διαβάστε:

Προστατευτικά μέτρα για τον καύσωνα