Η «Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους» επιστρέφει με νέα νομική μορφή, ως σωματείο και πραγματοποιεί τριήμερη συνεδρίαση 5, 6 και 7 Νοεμβρίου στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60). 

Ads

Η Επιτροπή επανασυγκροτήθηκε ως σωματείο με απόφαση των μελών της τον περασμένο Μάρτιο, στις Βρυξέλλες, και – όπως ενημερώνουν – πριν από λίγες εβδομάδες ολοκληρώθηκε η δικαστική της αναγνώριση κατά το ελληνικό δίκαιο.

Σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής: «Η πράξη αυτή εκφράζει την δεδηλωμένη απόφαση των μελών της Επιτροπής να συνεχίσουν τις εργασίες τους, αψηφώντας τις πολιτικές διώξεις και το κυνήγι μαγισσών που Κυβέρνηση και δανειστές έχουν εξαπολύσει για να εμποδίσουν τον νομικό και λογιστικό έλεγχο του Χρέους, που ξεκίνησε η Επιτροπή τον Απρίλιο 2015». 

Στη συνεδρίασή της η Επιτροπή θα εξετάσει «το ρόλο του Τραπεζικού Συστήματος και της ΕΚΤ, τις Ιδιωτικοποιήσεις και το Ασφαλιστικό σύστημα, ως θέματα συνδεδεμένα με το σύστημα επιβολής του καθεστώτος της Χρεοκρατίας στη χώρα». 

Ads

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει στην αρχική της σύνθεση, αφού θα συμμετάσχουν εκτός των μελών από την Ελλάδα, μέλη από όλο τον κόσμο αλλά και ο επιστημονικός συντονιστής της Eric Toussaint, οικονομολόγος και αντιπρόεδρος της επιτροπής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της τριήμερης συνεδρίασης: 

  • Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

– 6μμ: Εναρκτήρια συνεδρίαση με ομιλητές τους: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Πρόεδρο της Επιτροπής, Γιώργο Κασιμάτη, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Σοφία Σακοράφα, Ανεξάρτητη Ευρωβουλευτή και ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής, Eric Toussaint, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής και Επιστημονικό συντονιστή της, και Λεωνίδα Βατικιώτη, Ταμία στο Δ.Σ. της Επιτροπής

  • Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

– 10πμ – 8μμ: Ολοήμερη κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής

  • Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016:

– 12 το μεσημέρι: Συνέντευξη Τύπου και ανακοίνωση των πορισμάτων της Επιτροπής

– 6μμ: ανοικτή συνεδρίαση με τη συμμετοχή πολιτών, φορέων και συλλογικοτήτων

* Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία σε τρεις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά