Γνωστός επιχειρηματίας, με νυχτερινά κέντρα στην Αθήνα και τη Μύκονο, είναι ο 73χρονος, που σήμανε συναγερμό στις αρχές το πρωί της Κυριακής παραβιάζοντας τον μισό ΚΟΚ σε μια «τρελή πορεία» από το κέντρο της Αθήνας ως την Παλλήνη.

Ads

Ο συλληφθείς είναι πλέον αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της επικίνδυνης οδήγησης, της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απείθεια.

Ο 73χρονος επιχειρηματίας εντοπίστηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής από αστυνομικούς να κινείται αντίθετα στη λεωφόρο βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας. Αν και οι αστυνομικοί του έκαναν ηχητικά και φωτεινά σήματα να σταματήσει, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να παραβιάζει διαδοχικά ερυθρούς σηματοδότες, κινούμενος αντίθετα σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, σε γραμμές του τραμ και επί του πεζοδρομίου, προβαίνοντας σε πολλαπλές παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο οδηγός πέρασε από Κολωνάκι και Αμπελόκηπους, κατευθύνθηκε στη λεωφόρο Μεσογείων, εισήλθε στην Αττική Οδό και κατέληξε στην περιοχή της Παλλήνης, όπου τελικώς ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Ads

Οι τροχονομικές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν ήταν: οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, παραβίαση διπλής διαχωριστικής λωρίδας και του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.560 ευρώ.

Του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησής του για 1.160 ημέρες, του επιβλήθηκαν 175 πόντοι στο ΣΕΣΟ, αφαιρέθηκαν οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος για 400 ημέρες και κατασχέθηκε το όχημα. Σύμφωνα με την Τροχαία, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και ενημέρωση των αρμόδιων αρχών προκειμένου να αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησης του δια βίου.