Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία ενός νέου σχηματισμού που θα προκύψει εφόσον προχωρήσουν οι διαδικασίες συνεργασίας μεταξύ Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού, δήλωσε χθες και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. 

Ads

Έρχεται τρίτος πάντως, καθώς ήδη ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά έχουν δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιοι για την αρχηγία στην περίπτωση που σχηματιστεί νέο κόμμα στο χώρο του κέντρου. Έτσι, ένα κόμμα που δεν υπάρχει ακόμη έχει τρεις υποψήφιους αρχηγούς. 

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι «στον βαθμό που δρομολογηθούν οι διεργασίες του ενιαίου σχήματος της Κεντροαριστεράς» θα είναι υποψήφιος. 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ετάχθη υπέρ «ενιαίου προοδευτικού σοσιαλδημοκρατικού σχήματος», ερχόμενος ευθέως σε αντίθεση με τις πρόσφατες αποφάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης περί διατήρησης της αυτοτέλειας των κομμάτων. 

Ads

Από τη Χαρ. Τρικούπη τονίζουν ότι η αυτοτέλεια των κομμάτων θα μπορούσε να καταργηθεί μόνο εφόσον προηγηθεί συνέδριο που θα αποφάσιζε τη δημιουργία ενιαίου φορέα και κατόπιν την ανάδειξη νέου αρχηγού από τη βάση.