Νέα επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο αστυνομικοί. Έγιναν τρεις συλλήψεις. 

Ads

Αρχικά, ομάδες ατόμων επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες σε διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη και Τοσίτσα, ενώ έκλεισε για αρκετή ώρα η Πατησίων.

Mετά τα μεσάνυχτα σημειώθηκαν νέες επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, που διήρκεσαν έως τις 2:30 τα ξημερώματα, συνελήφθησαν τρία άτομα, ηλικίας 20, 21 και 26 ετών.

Ads

Επεισόδια και στου Ζωγράφου 

Επεισόδια και στου Ζωγράφου, όπου ομάδα ατόμων πυρπόλησε το βανάκι ενός κρεοπώλη επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 82 και λίγο πιο κάτω στον ίδιο δρόμο προκάλεσαν φθορές σε ένα Ι.Χ. που είχε κλουβί μεταφοράς σκύλου.

Τέτοιου είδους χτυπήματα έχουν ξαναγίνει από τον χώρο των αντιεξουσιαστών του λεγόμενου αντισπισιστικού κινήματος που ξεκίνησε με πρόκληση φθορών στο βανάκι και στο κρεοπωλείο ενός καταστηματάρχη στα Εξάρχεια και προειδοποιούν με χτυπήματα σε βάρος κρεοπωλείων, καταστημάτων με γούνες και pet-shop.