Μία «από τις δυσκολότερες φάσεις της ιστορίας του» περνά, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοί του, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, παραμένοντας χωρίς καλλιτεχνικό/η διευθυντή/ρια επί τρεις μήνες, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον «αέρα» ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του.

Ads

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΘΒΕ εκφράζει την αγωνία του «σε σχέση με την όλο και αυξανόμενη καθυστέρηση της διαδικασίας για τον διορισμό του/της νέου/ας καλλιτεχνικού/ης διευθυντή/ριας».

«Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος τέτοια εποχή ανακοίνωνε το καλοκαιρινό του ρεπερτόριο και σχεδίαζε το χειμερινό της επόμενης θεατρικής περιόδου.

»Το ΚΘΒΕ βιώνει ίσως μια από τις δυσκολότερες φάσεις της ιστορίας του, παραμένοντας χωρίς καλλιτεχνικό/η διευθυντή/ρια για τρεις μήνες. Οι δυσλειτουργίες του οργανισμού αυτή τη στιγμή καταργούν την ομαλότητα και θέτουν σε κίνδυνο και αμφισβήτηση τις διαδικασίες.

Ads

Οι εργαζόμενοι προσθέτουν ότι «προς μεγάλη μας έκπληξη και με μεγάλη λύπη πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα ότι παραιτήθηκαν τα δύο από τα πέντε μέλη της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης και Επιλογής του/της νέου/ας καλλιτεχνικού/ης διευθυντή/ριας.».

«Οι διαδικασίες φαίνεται να καθυστερούν ακόμη περισσότερο, σε βαθμό που να προκαλείται απορία και δυσφορία στους εργαζόμενους και στους καλλιτεχνικούς συνεργάτες του θεάτρου. Κυκλοφορούν επίσης δημοσιεύματα, που υπονοούν ή/και καταγράφουν μεθόδευση της διαδικασίας, γεγονός που δε θέλουμε να πιστέψουμε. Το Υπουργείο, ωστόσο, δε φαίνεται να αντιδρά και η Πολιτεία μοιάζει απούσα.».

Υπενθυμίζουν ότι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος «είναι εποπτευόμενος και επιχορηγούμενος από το Κράτος οργανισμός και ως εκ τούτου είναι σημαντικό να επιδεικνύεται σεβασμός απέναντι στους εργαζόμενους και στους φορολογούμενους πολίτες.».

«Περιμένουμε από το Υπουργείο Πολιτισμού να εκδώσει ένα Δελτίο Τύπου για την ενημέρωσή όλων και να προβεί στην επίλυση του προβλήματος. Κάθε μέρα που περνάει είναι κρίσιμη, καθώς παρακωλύεται η βασική  λειτουργία του θεάτρου, που είναι να υπηρετεί την Τέχνη στον υψηλότερο βαθμό της και να διαπαιδαγωγεί Πολίτες.».