Τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής πρωτοστάτησαν στα επεισόδια έξω από τη Βουλή το Σάββατο το βράδυ, σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση που βρίσκεται στα χέρια του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Ads

Πρόκειται για τους Γιάννη Λαγό, Ηλία Παναγιώταρο και Παναγιώτη Ηλιόπουλο, που παρακινούσαν –σύμφωνα με τις αστυνομικές αναφορές- τους διαδηλωτές σε επίθεση για την κατάληψη της Βουλής, ενώ μεταξύ των επιτιθέμενων ήταν και οι ίδιοι. Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε μάλιστα το βράδυ του Σαββάτου στο news24//7 διακρίνεται καθαρά ο Γ. Λαγός να πρωτοστατεί στις επιθέσεις χρυσαυγιτών και άλλων ακροδεξιών προκειμένου να εισέλθουν στη Βουλή.

Διαβάστε ακόμα: «Ο Εχθρός, το Αίμα και ο Τιμωρός: αναλύοντας δεκατρείς λόγους του “Αρχηγού” της Χρυσής Αυγής» της Δέσποινας Παρασκευά – Βελουδογιάννη

Η Βουλή, μόλις λάβει την αναφορά της ΕΛΑΣ από τον Νίκο Τόσκα, αναμένεται να προγραμματίσει συνεδρίαση για άρση των ασυλιών των τριών βουλευτών.

Ads

Αρμόδιες πηγές, μάλιστα, κάνουν λόγο για οργανωμένη επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον του Κοινοβουλίου το Σάββατο το βράδυ, με πρωταγωνιστή τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής.