Δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέκος Καλύβης και ο Στάθης Δρογώσης, αλλά και μια βουλευτής, η Μαρία Κανελλοπούλου, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Ο Αλέκος Καλύβης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για «πολιτική χαρτοπαιξία». Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του η προκήρυξη πρόωρων εκλογών εξυπηρετεί στη νομιμοποίηση των μνημονίων. Παράλληλα σημείωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας «όχι μόνο υπέκυψε στον εκβιασμό της ευρωπαϊκής ελίτ αλλά αποδέχεται επίσης την ηγεμονία του νεοφιλελευθερισμού, όταν πρακτικά ισχυρίζεται ότι για να παραμείνει στην εξουσία μια αριστερή κυβέρνηση πρέπει να ασκεί δεξιά πολιτική».

Ο γνωστός τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης έγραψε στο Twitter: «Δηλώνω ότι αποχωρώ από τον Συριζα. Παραιτούμαι φυσικά κι από μέλος της γραμματείας του τμήματος πολιτισμού. Καλή τύχη σε όσους σφους μείνουν.»

Την απόφασή της να μην είναι υποψήφια στις επόμενες βουλευτικές εκλογές νακοίνωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου.

Ads

«Δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι, δεν μπορώ να πάρω μέρος σε αυτόν τον αναπόφευκτο κομματικό εμφύλιο που έχει ξεσπάσει», δήλωσε και πρόσθεσε: «Είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους που συνεθλίβησαν ανάμεσα σε «κομματικούς στρατούς» αναφέρει, επισημαίνοντας πως το «βουλευτιλίκι» δεν είναι ο μόνος τρόπος άσκησης πολίτικης, «είμαι ενεργός πολίτης εδώ και 40 χρόνια».

«Βρισκόμαστε μπροστά στην εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, η στρατηγική μας έχει υποστεί τεράστια ήττα», υπογράμμισε, λέγοντας πως θα πρέπει «να αφήσουμε χώρο στους νέους ανθρώπους, να μην ανακυκλώνουμε και να αναπαράγουμε τα λάθη τα δικά μας». «Να τελειώνουμε την ανθρωποφαγία ένθεν και ένθεν» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως τα κομματικά όργανα δεν λειτουργούσαν, ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα συνεδρίαζε μόνο σε στενά χρονικά πλαίσια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν όλοι και όλες να εκφράσουν την άποψή τους.