Θύμα επίθεσης και βασανισμού από τρεις άνδρες προκειμένου να ομολογήσει – όπως την κατηγορούσαν – ότι έκλεψε 900 ευρώ από το σπίτι όπου εργαζόταν έπεσε μια οικιακή βοηθός από τη Βουλγαρία.
 

Η Αναστασία Τοδόροβα καταγγέλλει ότι ο 55χρονος γιος της ηλικιωμένης που φρόντιζε μαζί με δυο ακόμη δράστες την κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο και την ξυλοκόπησαν στο σώμα και το κεφάλι. Επίσης την απείλησαν με αναμμένο τσιγάρο και δεμένο μαντίλι στο λαιμό.
 
Στην συνέχεια έδεσαν χειροπόδαρα το γρονθοκοπημένο αιμόφυρτο θύμα και με αυτοκίνητο την οδήγησαν στην παραλιακή περιοχή Τσοκαϊτη ρίχνοντας την σε σούδα με νερό.
 
Για να γλιτώσει από την μανία των αντρών και με φόβο την ζωή της, η 50χρονη παραδέχτηκε πως αφαίρεσε τα χρήματα και θα τα επιστρέψει. Την έβαλαν ξανά στο αυτοκίνητο και την εγκατέλειψαν λίγο αργότερα.
 

 

«Είπα “σταματήστε, μέχρι αύριο θα σας δώσω τα λεφτά”, για να γλιτώσω τη ζωή μου» διηγήθηκε το θύμα της επίθεσης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
 
Η κ. Αναστασία Τοδόροβα μετά τον ξυλοδαρμό διανυκτέρευσε σε φιλικό σπίτι και το πρωί της επομένης πήγε στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.
 
Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας κάλεσε το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας να επιληφθεί του περιστατικού. Ακολούθησε κατάθεση και μήνυση ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Χαλκίδας.
 
Ο 55χρονος συνελήφθη στα πλαίσια του αυτόφωρου και οδηγήθηκε στον ανακριτή. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος ώσπου να εκδικαστεί η υπόθεση με περιοριστικούς όρους: να μην πλησιάζει το θύμα, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και να δίνει το παρών στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Οι δυο συνεργοί του θα παρουσιαστούν στον ανακριτή την Πέμπτη για να απολογηθούν καθώς δεν συνελήφθησαν εντός ορίου του αυτόφωρου. Όλοι αρνούνται τις πράξεις που τους καταλογίζονται.
 
Το istiaianews.blogspot.gr που δημοσίευσε πρώτο το θέμα και έφερε στη δημοσιότητα της φωτογραφίες που αποδεικνύουν τον ξυλοδαρμό και βασανισμό του θύματος σημειώνει ότι επικοινώνησε με πρώην εργοδότες της οι οποίοι επιβεβαίωσαν την εντιμότητα και την εργατικότητά της.
 

Ads