Την ώρα που η 8χρονη από τη Θήβα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά την «αδέσποτη» σφαίρα που δέχτηκε στον κρόταφο ανήμερα του Πάσχα, ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές Βοιωτίας, η ΕΛΑΣ προχώρησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Ο 54χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη. Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Αλέξιο Στεφανάκη, είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ads

Ο 54χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων, που είχε συλληφθεί νωρίτερα, ομολόγησε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν την ενοχή του, προσθέτοντας ότι είχε κρύψει το όπλο στο λεβητοστάσιο του σπιτιού του στην Αθήνα και συγκεκριμένα μέσα στη δεξαμενή του πετρελαίου, ενώ αρνήθηκε να πει στις Αρχές πώς έφτασε στην κατοχή του το εν λόγω όπλο το οποίο έφερε χωρίς την ειδική άδεια.

«Δεν πιστεύω ότι έκανα εγώ τέτοιο πράγμα. Είμαι συντεντριμμένος. Πώς πήγα να σκοτώσω ένα παιδί; Ήμασταν όλοι μαζί στο τραπέζι, ρίχναμε βεγγαλικά και εγώ με το όπλο. Όταν έμαθα για τον τραυματισμό του παιδιού φοβήθηκα την κατακραυγή του κόσμου και γι’ αυτό δεν πήγα στην αστυνομία. Το περίστροφο το έχω κρύψει στην Αθήνα και θα σας πω πού είναι», δήλωσε χαρακτηριστικά για το περιστατικό ο 54χρονος στους αστυνομικούς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας «κατασχέθηκε περίστροφο που κατείχε παράνομα και ταυτοποιήθηκε ως το όπλο, του οποίου η βολίδα τραυμάτισε στο κεφάλι την 8χρονη». Παράλληλα, η ανακοίνωση συμπληρώνει ότι το περίστροφο βρέθηκε «επιμελώς κρυμμένο κάτω από βάση δεξαμενής πετρελαίου» και πως «επιπλέον κατασχέθηκαν τέσσερις κάλυκες περιστρόφου και δύο κυνηγετικά όπλα».

Ads

image

image