Τραυματισμοί διαδηλωτών – ανάμεσά τους και παιδιών – επιβεβαιώνονται από τα μαρτυρίες, ρεπορτάζ, όσο και από το Μαξίμου, με διαφορετικές προσεγγίσεις.

Ads

Το Γραφείο του Πρωθυπουργού μίλησε για «δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία».

«Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία. Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι “η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία”. Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε. Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα», είναι η πλήρης ανακοίνωση του Μαξίμου.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο επικαλείται αστυνομική πηγή σύμφωνα με την οποία: «Η εκτίμησή μας είναι ότι τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο. Ήταν αδύνατο να παρεισφρήσουν στη συγκέντρωση αντιεξουσιαστές, από τα Προπύλαια, όπου είχαν πραγματοποιήσει αντισυγκέντρωση. Οι αντιεξουσιαστές αμέσως μετά το τέλος της συγκέντρωσής τους κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια».

Ads

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 10 αστυνομικοί τραυματίες αλλά και άγνωστος αριθμός πολιτών.

Το «’Εθνος» ανέφερε πως έγιναν κλήσεις στο ΕΚΑΒ για περιστατικά στα οποία δύο μικρά παιδιά αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα μπροστά από τράπεζα στην Πλατεία Συντάγματος.

Η εφημερίδα λέει πως νωρίτερα το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» άνοιξε για να μπουν μέσα παιδιά και ηλικιωμένοι με αναπνευστικά προβλήματα από τη ρίψη χημικών.

Από τα μεγάφωνα ακούστηκε ότι 11χρονη χάθηκε μέσα στο πλήθος και την αναζητούν οι γονείς της και ότι παιδί δύο ετών λιποθύμησε από τα χημικά. Το παρέλαβε ασθενοφόρο και το μετέφερε σε εφημερεύον νοσοκομείο.