Για αλλη μια χρονιά η Ανάσταση δεν ήταν αναίμακτη σε κάποιες περιοχές της χώρας. Συνολικά έξι άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο παιδιά.

Ads

Στη Σύμη ένας 13χρονος τραυματίτηκε από κροτίδα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, την ώρα της Ανάστασης, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη. Το αγόρι, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, υπέστη ακρωτηριασμό από τις φάλαγγες τεσσάρων δαχτύλων ενώ τραυμαίστηκε και στο πρόσωπο.

Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και γύρω στις 2 τα ξημερώματα πήγε ελικόπτερο στο νησί και από εκεί με μια μικρή στάση στη Κω, ο 13χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. Η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή.

Ρόδος: Στο νοσοκομείο 7χρονη

Στη Ρόδο ένα κορίτσι 7 χρονών μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο του νησιού. Το κοριτσάκι τραυματίστηκε από βεγγαλικό στο χωριό Μαλώνα.

Ads

Το περιστατικό κατήγγειλε με ανακοίνωση του ο πρόεδρος της κοινότητας Μαλώνας κος Νεκτάριος Μουστακέλλης αναφέροντας τα εξής:

«Σήμερα ένα παιδί 7 χρονών δεν θα πάρει την λαμπάδα του να πάει στη Ανάσταση…Σήμερα αυτό το παιδί δεν θα τσουγκρίσει το κόκκινο αυγό που με χαρά περίμενε να κάνει…Σήμερα αυτό το παιδί υποφέρει στο νοσοκομείο με εγκαύματα…Σήμερα και για αρκετά χρόνια ακόμα οι γονείς αυτού του παιδιού θα ανησυχούν μην τυχόν και μείνουν σημάδια στο προσωπάκι του…Γιατί ΕΣΥ εχθές δεν σκέφτηκες την πράξη σου ή την σκέφτηκες και είπες “σιγά τί θα γίνει;” κι’ όμως έγινε. Ας σκεφτούμε σήμερα ότι το κακό μπορεί να γίνει. Ναι, στο έθιμο. Αλλά με ασφάλεια για τους γύρω μας και την δικιά μας».

Διαβάστε:Ρόδος: Κοριτσάκι τραυματίστηκε από βεγγαλικό [Βίντεο]

Αγκίστρι: Τραυματισμός 14χρονου
 
Στο «Παίδων» μεταφέρθηκε κι ένας 14χρονος από το Αγκίστρι.
 
Το αγόρι υπέστη πολλαπλά εγκαύματα από κροτίδα και ακρωτηριασμό δακτύλων στο αριστερό χέρι και τραυματισμό στο δεξί. 
 
Ο 14χρονος χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται στην πλαστική χειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Λεωνίδιο: 4 τραυματίες

Σοβαρό ατύχημα με βεγγαλικά προκλήθηκε λίγο μετά την Ανάσταση στο Λεωνίδιο Αρκαδίας. Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να τα πυροδοτήσουν.

Το περιστατικό συνέβη στην ενορία του Αγίου Βασίλειου Λεωνιδίου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι τέσσερις νεαροί άνδρες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου για τις πρώτες βοήθειες. Οι δυο από αυτούς διακομίστηκαν στην Τρίπολη αφού φέρουν εγκαύματα στα χέρια και το στήθος.