Αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο φοιτητής που τραυματίστηκε στο ΑΠΘ κι επί ώρα κείτονταν αιμόφυρτος περιμένοντας το ασθενοφόρο. 

Ads

Ο 21χρονος που χτυπήθηκε στο πρόσωπο με ευθεία βολή χειροβομβίδας κρότου – λάμψης, περιέγραψε στην «Ελληνοφρένεια» τις δραματικές στιγμές που έζησε κατά την επίθεση που δέχθηκε από τα ΜΑΤ.

«Είναι πολιτική επιλογή να σημαδέψεις παιδί με κρότου λάμψης από το ένα μέτρο και να του την ρίξεις στο κεφάλι» τόνισε ο Γιάννης Ντουσάκης και προσθέτει ότι «φοβήθηκα ότι θα πεθάνω».

Ο Γιάννης Ντουσάκης όταν μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο οι πρώτοι άνθρωποι που θα αντικρύσει δεν είναι γιατροί, αλλά ένστολοι αστυνομικοί που τον ακολουθούν μέχρι μέσα στα Επείγοντα. Το Ιπποκράτειο θα τον αφήσει την ίδια μέρα και θα εκδώσει ανακοίνωση εν αγνοία του, στην οποία αναφέρεται επανειλημμένα πως δεν προέκυψαν «παθολογικά ευρήματα». Μια ανακοίνωση που γεννά πολλά ερωτηματικά, καθώς ο φοιτητής την επόμενη μέρα αναγκάστηκε να πάει στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, λόγω των έντονων πόνων.

Ads

Μάλιστα, οι γιατροί του έβαλαν ειδικά σίδερα στα δόντια και για 6-8 εβδομάδες δεν θα μπορεί να μασήσει. Εκεί, έγινε εισαγωγή, καθώς διαγνώσθηκε με σπασμένη γνάθο και με πολλά από τα δόντια του να έχουν μετακινηθεί, με αποτέλεσμα να μην είναι βέβαιο ούτε το ότι θα σωθούν τα δόντια του, ούτε πως θα αποφύγει την εγχείρηση.

«Να καταλάβουν οι φοιτητές ότι εγώ, που με χαιρετάνε καθημερινά, εγώ που βρίσκομαι κάθε μέρα στο ίδιο αμφιθέατρο μαζί τους, είμαι αυτός που κατέληξε στο νοσοκομείο γιατί ο άλλος πήρε την απόφαση να μου ρίξει κρότου λάμψης από το ένα μέτρο στο κεφάλι» τονίζει. «Για να μπορώ να νιώσω ασφαλής κι ότι κανένας φοιτητής δεν θα βρεθεί σε παρόμοια θέση με την δική μου, είναι στιγμή να καταλάβουμε τι έρχεται όντως να μας προστατεύσει και τι όχι».

Ο φοιτητής περιέγραψε τις στιγμές της επίθεσης, τον πανικό, και την οργή του όταν είδε στο νοσοκομείο τους ένστολους αστυνομικούς να ρωτούν επίμονα για αυτόν. Ανέφερε τι του είπαν οι γιατροί και δήλωσε πως παρά τους πόνους νιώθει τυχερός γιατί γλύτωσε από μια «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Δηλώνει πως η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν έρχεται για να προστατέψει, αλλά για να χτυπά όποιον δηλώνει τη διαφωνία του. Και απαντά στην περίφημη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη, «ή με τη βιβλιοθήκη ή με τις βαριοπούλες».

Τέλος καλεί τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριές του να ενώσουν τη φωνή τους ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία.