Το πρωί της Δευτέρας μία 35χρονη μητέρα μετέφερε το 2,5 ετών αγόρι της στο νοσοκομείο Ταξιάρχης στο Περιστέρι.

Ads

Η γυναίκα έφτασε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί πήραν το παιδί και απλά διαπίστωσαν τον θάνατο του παιδιού. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο θάνατος πιθανότατα προκλήθηκε από ασφυξία, γι’ αυτό ειδοποίησαν την αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, το παιδάκι πιθανόν κλείστηκε σε μπαούλο κατά την διάρκεια παιχνιδιού με το αδελφάκι του και εγκλωβίστηκε εκεί. 

Η μητέρα υποστήριξε ότι το παιδί έπαιζε και εγκλωβίστηκε σε ένα έπιπλο και πέθανε από ασφυξία. Μιλώντας στους αστυνομικούς φέρεται να είπε: «Έκανα όλη την ημέρα γενική γενική καθαριότητα και τελείωσα το βράδυ. Ήμουν κατάκοπη και ήμουν έτοιμη να κοιμηθώ με το σύζυγό μου και τον γιο μας. Το κρεβάτι το είχα αφήσει μισάνοιχτο για να αποθηκεύσω πράγματα. Ήξερα ότι στο μικρό αρέσει να κρύβεται εκεί. Κάποια στιγμή ξύπνησα και είδα ότι το παιδί δεν κοιμόταν δίπλα. Άρχισα να το ψάχνω και το βρήκα στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού» ανέφερε.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου αγοριού μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Open και περιέγραψε τις δραματικές ώρες. «Χθες το πρωί έκανε η μαμά του δουλειές, γενική στο σπίτι. Έχουμε μια κρεβατοκάμαρα, εννοώ το κρεβάτι, εκ των οποίων είναι με μηχανισμό, με αποθηκευτικό χώρο. Είχαμε ανοίξει όλο το στρώμα με το μηχανισμό όρθιο και ο μικρούλης ανακάλυψε αυτή την καβάντζα, αυτή την κρυψώνα. Έμπαινε όλο μέσα, τον έβγαζε η μάνα του έξω, το είχε παιχνίδι. Καινούριος χώρος τώρα… Κατά τις 7-8 πέσαμε για ύπνο στο σαλόνι. Πήραμε μαζί τον μικρούλη, γιατί είδαμε τηλεόραση, θα μας έπαιρνε ο ύπνος. Έκτοτε, 5 η ώρα, η μαμά του ξύπνησε για να δώσει γαλατάκι στο άλλο παιδάκι», αναφέρει ο πατέρας. Και συνεχίζει: «Λοιπόν, κάνει ένα έτσι δίπλα της, δεν είναι το παιδάκι. Ψάχνει, σηκώθηκε, κάπου πήγε. Ψάχνει στο σπίτι. Δεν το βρίσκει το παιδάκι. Το κρεβάτι κλειστό. Λέει “τι είναι;” Μπήκε τώρα εδώ πέρα;”. Το σηκώνει και το παιδάκι μου είναι από κάτω νεκρό. Του έκανα μαλάξεις, του έκανα το φιλί της ζωής, τίποτα. Σφήνωσε ο μηχανισμός του κρεβατιού με τις τάβλες και τον έκαναν σάντουιτς τα πράγματα πάνω» ανέφερε.

Ads

Σύμφωνα με γυναίκα που μίλησε στην ΕΡΤ1 και μένει στην ίδια πολυκατοικία, περίπου στις 05:15 τα ξημερώματα άκουσε τη μητέρα του παιδιού να ουρλιάζει και να φωνάζει: «το παιδί, το παιδί». Ερωτήματα προκαλεί η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού ότι στο παρελθόν πριν από περίπου 3 μήνες είχε δεχθεί ανώνυμη καταγγελία για παραμέληση στη συγκεκριμένη οικογένεια. Ειδικότερα, το Χαμόγελο του Παιδιού, με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι είχε δεχτεί καταγγελία για παραμέληση των παιδιών στην οικογένεια που έχασε το αγοράκι 2,5 ετών από ασφυξία στο Περιστέρι. Όπως τονίζει, η σχετική καταγγελία είχε γίνει στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 και ήταν ανώνυμη, ενώ διευκρίνισε ότι ενημέρωσε άμεσα την εισαγγελία Ανηλίκων «ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες». Ο πατέρας αναφερόμενος στην καταγγελία είπε ότι ήρθαν από την Πρόνοια και είδαν την οικογένεια και τα παιδάκια του και πως του είπαν: «πες ότι το ραντεβού μας δεν έγινε ποτέ. Είναι απλά καταγγελία που δεν έχει ισχύ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού για την υπόθεση: «Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με την τραγική ανακοίνωση του θανάτου ενός αγοριού 2,5 ετών στο Ίλιον, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας. Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες. Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/ κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 800 παιδιά θύματα παραμέλησης / κακοποίησης κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της παραμέλησης / κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού καλεί τους πολίτες να σπάνε τη σιωπή τους όταν αντιλαμβάνονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει. Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056». Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111».