Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή η 30χρονη μητέρα, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο του 13 μηνών μωρού της από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι της στη Βάρκιζα.

Ads

Το κοριτσάκι κάηκε ζωντανό από φωτιά που προκλήθηκε πιθανότατα από θερμαντικό ηλεκτρικό σώμα, καθώς η μητέρα έλειπε για αρκετές ώρες από το σπίτι.

Η 30χρονη απολογήθηκε για την κακουργηματική κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου και του εμπρησμού από αμέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορουμένη φέρεται να ισχυρίζεται πως δεν ήξερε ότι το μωρό βρέθηκε μόνο του, καθώς πίστευε ότι θα το πρόσεχε ο σύντροφός της. Φέρεται, επίσης, να αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια, λέγοντας πως από τα 11 της χρόνια υφίστατο καθημερινή κακοποίηση από τον σύντροφο της θετής της μητέρας. Ο συνήγορος της 30χρονης, Σπύρος Δημητρίου, ανέφερε πως ήδη έχει ζητήσει από την ανάκριση τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για την εντολέα του.

Ads

Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι η γυναίκα, η οποία κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση, πρέπει να προφυλακιστεί, καθώς δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς της.

Ψυχικά διαταραγμένη η μητέρα, τι είπε στην απολογία της

«Το τάιζα το πρωί και μετά το έδενα στο καρεκλάκι για να είναι ασφαλές και πήγαινα για καφέ με τους φίλους μου», είπε στην απολογία της, ενώ εξήγησε πως οι γιατροί στο παρελθόν διέγνωσαν τέσσερις νόσους πέρα από την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού, καθώς και ότι έπαιρνε αγωγή, την οποία διέκοψε, όταν έμεινε έγκυος για τρίτη φορά.

Η κατηγορούμενη ισχυρίζεται ότι από τα 11 της υφίστατο κακοποίηση σχεδόν σε καθημερινή βάση από τον σύντροφο της θετής της μητέρας, η οποία αντί να προστατεύσει την υιοθετημένη κόρη της, την απειλούσε ότι θα διώξει από το σπίτι.

Εξήγησε ότι στα 15 της χρόνια σταμάτησε το σχολείο, επειδή ήταν πολύ κακή μαθήτρια. Βρισκόταν στο περιθώριο και είχε μείνει στην ίδια τάξη λόγω απουσιών.

Σημείωσε πως έναν χρόνο πριν την ενηλικίωση της πέθανε η θετή της μητέρα και έτσι μπήκε σε ίδρυμα μέχρι τα 18 της χρόνια. Τότε έμαθε τυχαία και μετά τον θάνατο της μητέρας της, πως ήταν υιοθετημένη.

Δυο φορές μάλιστα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύτηκε και ακολούθησαν λάθος επιλογές ερωτικών συντρόφων. Σε όλους έβλεπε τον άνθρωπο με τον οποίο θα έφτιαχνε οικογένεια, αλλά όλες της οι σχέσεις έληγαν μετά από κάποιο καιρό.

Δικηγόρος 30χρονης: Είναι το πιο κατατρεγμένο κορίτσι που έχω συναντήσει

«Ήθελε να έχει κάτι δικό της και αυτό λεγόταν οικογένεια. Είναι το πιο κατατρεγμένο κορίτσι που έχω συναντήσει στη μικρή μου δικηγορική καριέρα» δήλωσε ο δικηγόρος της, Σπύρος Δημητρίου.

«Δε μου έχει ξανατύχει σε καιρό ειρήνης να χάνει κάποιος τόσα παιδιά με τόσο τυχαίο τρόπο» τόνισε, διευκρινίζοντας πως το πρώτο της παιδί ζει με τον βιολογικό του πατέρα, ενώ το δεύτερο πέθανε από το σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου και όχι από ασιτία, όπως είχε ακουστεί.

Έκανε λόγο μάλιστα για μία κοπέλα με βεβαρημένο ψυχιατρικό παρελθόν, που «δεν της επέτρεπε να συμπεριφερθεί όπως ένας μέσος συνετός άνθρωπος. Πρέπει να συνεκτιμηθεί ψυχικά. Οι καρτέλες της υπάρχουν σε ψυχιατρικά ιδρύματα, υπάρχουν οι συνταγογραφήσεις για αντιψυχωσική αγωγή, την οποία διέκοψε».

Επεσήμανε επίσης ότι τη μοιραία ημέρα είχε πει σε φίλο της, που είναι οδηγός ταξί, να έρθει να προσέξει το μωρό, όπως συνήθιζε να κάνει. Ωστόσο λόγω μίας παρεξήγησης που προέκυψε, δεν πήγε ποτέ.

Η 30χρονη η οποία σύμφωνα με τον δικηγόρο Σπύρο Δημητρίου, φαίνεται πως δεν έχει καταλάβει ακόμη το μέγεθος της κακουργηματικής πράξης για την οποία κατηγορείται και για το λόγο αυτό αναμένεται να ζητηθεί από το συνήγορό της η συνδρομή ειδικού γιατρού ψυχιάτρου.