Τραγικές είναι οι λεπτομέρειες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την κατάθεση της 30χρονης γυναίκας που κατηγορείται πως άφησε μόνο του το μόλις 14μηνών βρέφος στο σπίτι, με αποτέλεσμα να πεθάνει από τη φωτιά που ξέσπασε στη γκαρσονιέρα της οδού Έριδος στη Βάρκιζα, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ads

Όπως προκύπτει από την κατάθεση της φαίνεται να συνήθιζε να αφήνει μόνο της το μωρό και να φεύγει. «Το τάιζα το πρωί και μετά το έδενα στο καρεκλάκι για να είναι ασφαλές και πήγαινα για καφέ με τους φίλους μου. Το μεσημέρι γύριζα σπίτι, το τάιζα, το έδενα και ξαναέφευγα», φέρεται να είπε η 30χρονη ενώπιον του εισαγγελέα.

Ανέφερε μάλιστα ότι όταν γύρισε «είδε καπνούς, προσπάθησε να πάρει το παιδί αλλά δεν τα κατάφερε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική».

Σύμφωνα με την έρευνα των Αρχών, η 30χρονη άφησε όλη την ημέρα ανοιχτή την ηλεκτρική σόμπα στο διαμέρισμα η οποία ακουμπούσε όμως στα κλινοσκεπάσματα, με αποτέλεσμα αυτά να αρπάξουν φωτιά και να βρει φρικτό θάνατο το ανήμπορο μωρό που είχε εγκαταλειφθεί μόνο του όλη την ημέρα στο κρεβάτι από την μητέρα του.

Ads

Όπως αναφέρουν οι γείτονες, η 30χρονη είχε αφήσει το μωρό στο διαμέρισμα μόνο του και βγήκε από την πολυκατοικία της οδού Έριδος, προκειμένου να συναντήσει τον σύντροφό της, έναν οδηγό ταξί, σύμφωνα με τα όσα μαρτυρούν.

Οι δυο τους φέρονται να τσακώθηκαν έξω από το σπίτι πριν καταλάβει η γυναίκα ότι στη γκαρσονιέρα είχε ξεσπάσει φωτιά. Σημειώνεται, ότι η 30χρονη πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και κρατείται, ενώ ασκήθηκε σε βάρος της ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος και εμπρησμό από αμέλεια.