Ποινική δίωξη ασκήθηκε στην 30χρονη γυναίκα που κατηγορείται πως άφησε μόνο του το μόλις 14μηνών βρέφος στο σπίτι, με αποτέλεσμα να πεθάνει από τη φωτιά που ξέσπασε στη γκαρσονιέρα της οδού Έριδος στη Βάρκιζα, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ads

Η γυναίκα πλέον είναι αντιμέτωπη με το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο καθώς και του πλημμελήματος του εμπρησμού εξ αμελείας από τον οποίο επήλθε θάνατος. Στη συνέχεια χωρίς να έχει διορίσει συνήγορο, οδηγήθηκε ενώπιον του τακτικού ανακριτή που «χρεώθηκε» την υπόθεση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, η 30χρονη άφησε όλη την ημέρα ανοιχτή την ηλεκτρική σόμπα στο διαμέρισμα η οποία ακουμπούσε όμως στα κλινοσκεπάσματα, με αποτέλεσμα αυτά να αρπάξουν φωτιά και να βρει φρικτό θάνατο το ανήμπορο μωρό που είχε εγκαταλειφθεί μόνο του όλη την ημέρα στο κρεβάτι από την μητέρα του.

Αποκαλυπτικές της τραγωδίας που εκτυλισσόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού είναι οι μαρτυρίες των γειτόνων της 30χρονης.

Ads

Όπως αναφέρουν οι γείτονες, η 30χρονη είχε αφήσει το μωρό στο διαμέρισμα μόνο του και βγήκε από την πολυκατοικία της οδού Έριδος, προκειμένου να συναντήσει τον σύντροφό της, έναν οδηγό ταξί, σύμφωνα με τα όσα μαρτυρούν.

Οι δυό τους φέρονται να τσακώθηκαν έξω από το σπίτι πριν καταλάβει η γυναίκα ότι στη γκαρσονιέρα είχε ξεσπάσει φωτιά, μάλλον από τη σόμπα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η 30χρονη αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ έχει χάσει άλλο ένα παιδί, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Το παιδί εκείνο ήταν δύο μηνών όταν άφησε την τελευταία του πνοή, από σπάνια αρρώστια, σύμφωνα με τη μητέρα, από ασιτία ή από το κρύο, σύμφωνα με τους γείτονες.

Σύμφωνα δε με τις έως τώρα πληροφορίες, κατά τη διάρκεια ολόκληρου του τελευταίου 24ωρου η μητέρα πήγε στο σπίτι της μόλις τρεις φορές για να δει το μωρό της και έφυγε για να συναντηθεί με τον σύντροφό της, ο οποίος προσήχθη, εξετάστηκε και αυτός από τις Αρχές και αφέθηκε ελεύθερος.

Επίσης προσήχθη και εξετάστηκε ένας οδηγός ταξί που ήταν ο πρώην σύντροφος της 30χρονης με τον οποίο ίσως είχε αποκτήσει το άλλο παιδί της. Και αυτός αφέθηκε ελεύθερος μετά την κατάθεση που έδωσε.

Η 30χρονη μετά τον θάνατο του παιδιού της ακολούθησε φαρμακευτική αγωγή για ψυχολογικά προβλήματα, ωστόσο δεν τη συνέχισε.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής περιγράφουν πάντως πως ο χώρος της γκαρσονιέρας ούτως ή άλλως εμφάνιζε εικόνα τραγικής εγκατάλειψης, ήταν πολύ βρόμικος και επικίνδυνος για την υγεία ενός μωρού.

Η 30χρονη κάλεσε η ίδια την Πυροσβεστική όταν εισήλθε μισή ώρα μετά τη μία τα ξημερώματα στο σπίτι και αντιλήφθηκε τους καπνούς. Για το άτυχο νήπιο δυστυχώς ήταν πολύ αργά, ενώ η φωτιά που επεκτάθηκε σύντομα κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς το διαμέρισμα. Πλέον η συνέχεια θα δοθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.