Τη μάχη του ιατρικού προσωπικού να σώσει το 15χρονο κορίτσι που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Τρίκαλα περιέγραψε ο διοικητής του νοσοκομείου της πόλης, Κώστας Γρηγορίου.

Ads

Η μαθήτρια της Α’ Λυκείου από σχολείο της Αθήνας, συμμετείχε σε σχολική εκδρομή στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το παιδί λιποθύμησε σε νυχτερινό κέντρο που βρισκόταν με συμμαθητές της και μεταφέρθηκε το νοσοκομείο των Τρικάλων με καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Μιλώντας στο trikalaola.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων είπε ότι λίγο μετά τις 1.17 τα ξημερώματα το πλήρωμα του ΕΚΑΒ μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων τη μαθήτρια, όπου οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την επαναφέρουν χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Ads

Συνέδεσαν και εξωτερικό βηματοδότη στη μαθήτρια, δυστυχώς όμως τίποτα δεν στάθηκε αρκετό για την κρατήσουν στη ζωή.

Οι γονείς της κοπέλας ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν μέσα στη νύχτα όπου ενημερώθηκαν από ψυχολόγους του Νοσοκομείου για την τραγική κατάληξη του παιδιού τους.

Αυτή τη στιγμή οι ψυχολόγοι βρίσκονται δίπλα και στους συμμαθητές της κοπέλας.

Ο διοικητής του νοσοκομείου ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, στον χώρο όπου κατέρευσε το παιδί υπήρχε γιατρός, ο οποίος έκανε και αυτός ότι μπορούσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Απαντήσεις για το τραγικό γεγονός θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει.

«Η τραγική απώλεια μαθήτριας στα Τρίκαλα μας γεμίζει θλίψη και οδύνη. Επικοινώνησα με τους γονείς της, με τον διευθυντή του σχολείου και τη συνοδό της εκδρομής. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της. Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς όταν χάνεται ένας νέος άνθρωπος» αναφέρει σε ανάρτησή της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Με αφορμή τον θάνατο 15χρονης μαθήτριας σε σχολική εκδρομή στα Τρίκαλα, ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συγκλονίζει ο θάνατος της 15χρονης μαθήτριας στα Τρίκαλα κατά τη διάρκεια εκδρομής του σχολείου της. Το γεγονός ότι μέσα σε ελάχιστο χρόνο το νεαρό κορίτσι πέρασε από τη χαρά της διασκέδασης με τους συμμαθητές της στην ανυπαρξία, μας κάνει να λυπούμαστε ακόμη πιο βαθιά.

Πληροφορηθήκαμε τον μεγάλο αγώνα των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρουν. Είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση για τα αίτια του θανάτου της. Τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Κουράγιο!».