Συγκλονίζει η μητέρα της 11χρονης Ιωάννας, που έχασε με τραγικό τρόπο της ζωής της στην παραλία των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά, μιλώντας για άσχημα βιώματα του παιδιού και τη οικογένειας λόγω του βίαιου πατέρα. Η ψυχολογική κατάσταση του παιδιού επηρεάστηκε από την ενδοοικογενειακή βία του από την πλευρά του πατέρα, σύμφωνα με τις καταγγελίες της μητέρας.

Ads

Μιλώντας στο Τ- live, η μητέρα του τραγικού παιδιού, εξομολογήθηκε ότι η 11χρονη είχε περάσει δύσκολα, επειδή ήταν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας.

«Ήταν ένα ευαίσθητο, καλόψυχο και ευγενικό παιδί. Περάσαμε δύσκολα. Οι καταστάσεις με τον πατέρα της ήταν δυσάρεστες για όλους μας. Τη μέρα που έγινε η δίκη και μάθαμε ότι ο πρώην σύζυγός μου θα μπει στη φυλακή για τέσσερα χρόνια, ήταν η πιο ευτυχισμένη ημέρα στη ζωή της μικρής. Μου έλεγε “Επιτέλους! Δε θα μας ενοχλήσει ξανά και θα έχουμε μια φυσιολογική ζωή. Δε θα τρέμουμε  μέσα στο ίδιο μας το σπίτι»

Σύμφωνα με την μητέρα, όταν ο πρώην σύζυγός της και πατέρας των παιδιών μπήκε στη φυλακή χρειάστηκε χρόνος για να ηρεμήσει όλη οικογένεια και ειδικά τα παιδιά. «Μετά το εξάμηνο ξεκίνησε για εμάς μια καλή ζωή» ανέφερε η μητέρα, η οποία αποκάλυψε ότι η μικρή Ιωάννα έπασχε από τριχοτιλλομανία.

Ads

«Έβγαζε τις βλεφαρίδες και τα φρύδια της με τα νύχια της και μου έλεγε ότι δε μπορούσε να το σταματήσει. Παιδοψυχίατρος την παρακολουθούσε πολύ πιο πριν από το περιστατικό ξυλοδαρμού της δασκάλας της από τον πατέρα της. Μέσα στον γάμο είχαμε πολύ άσχημα πράγματα. Οι ξυλοδαρμοί αφορούσαν πιο πολύ εμένα. Και με τα παιδιά του δεν είχε καλή συμπεριφορά. Ήταν νευρικός, μεθυσμένος, καθόλου καλά με τον εαυτό του…».

Τι εξετάζει η αστυνομία

Πάντως η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Η Ιωάννα έφυγε από το σπίτι της λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Τρίτης 25 Μαϊου, κοντά στον Μακρύ Τοίχο για έναν περίπατο, ωστόσο δεν επέστρεψε ποτέ. Κάμερα ασφαλείας τη εντόπισε να περνά από τα φανάρια της «Χρυσής Ακτής» και να κατευθύνεται προς τη θάλασσα, κρατώντας μία σακούλα από σούπερ μάρκετ της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες αγόρασε σνακ πριν πάει στο σημείο όπου είναι το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων.

Η εξαφάνισή της δηλώθηκε το πρωί της Τετάρτης στις 11.00 από συγγενικό της πρόσωπο. Λίγη ώρα μετά την έναρξη των ερευνών, ένα ζευγάρι περιπατητών ενημέρωσε την αστυνομία ότι εντοπίστηκε ένα νεκρό κορίτσι στα βράχια δίπλα στην θάλασσα, κάτω απο το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων. Σύντομα διαπιστώθηκε ότι ανήκει στην 11χρονη. 

Από την αυτοψία του ιατροδικαστή στο σημείο, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο απο τις έως τώρα ενδείξεις, φαίνεται πως δεν πρόκειται για ατύχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, κατα την αυτοψία που διενήργησε ο ιατροδικαστής, δεν βρέθηκαν ίχνη απο σύρσιμο στο γκρεμό (που παραπέμπουν σε γλίστριμα) ενώ η πτώση του κοριτσιού ήταν κάθετη, προς τα βράχια. Το κορίτσι, φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μάρτυρες είδαν το κορίτσι να στέκεται στην άκρη του γκρεμού.

Παγκοσμίως σπάνια περίπτωση

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά με τις Αστυνομικές αρχές να ερευνούν για ποιο λόγο μεσολάβησαν τόσες ώρες μέχρι να δηλωθεί η εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού, αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε από το σπίτι της. Η 11χρονη, έχει άλλα δύο αδέρφια περίπου 6 και 9 ετών, ζούσε σε ένα δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον, με τους γονείς να έχουν χωρίσει, ενώ πριν απο δύο χρόνια είχαν γίνει γνωστά περιστατικά που αφορούσαν στην οικογένεια τα οποία απασχόλησαν και την Δικαιοσύνη και μάλιστα έιχαν θορυβήσει την κοινωνία των Χανίων, σχετικά με το περιβάλλον που μεγάλωναν αυτά τα παιδιά.

Η 11χρονη είχε φύγει και προ μερικών ημερών από το σπίτι της και είχε εντοπισθεί από την μητέρα της σε σημείο, σχετικά κοντά από αυτό που βρέθηκε νεκρή. Και τότε φαίνεται να είχε υπάρξει προστριβή με τους οικείους της, πιθανόν για θέματα απόδοσης στο σχολείο, ή σχέσεων με άλλους συγγενείς της. Έτσι, ανακύπτουν ερωτήματα, όπως για το αν οι κοινωνικές υπηρεσίες της πόλης ήταν ενήμερες για τις συνθήκες διαβίωσης της 11χρονης και των άλλων παιδιών της οικογένειας.

Αν επιβεβαιωθεί ότι το παιδί αυτοκτόνησε, θα πρόκειται για μία από τις σπάνιες περιπτώσεις παγκοσμίως που έχει καταγραφεί αυτοχειρία ατόμου τόσο μικρής ηλικίας. Τον Οκτώβριο του 2020 είχε αυτοκτονήσει 11χρονη στην Αυστραλία γιατί πληροφορήθηκε ότι αποφυλακίσθηκε άνδρας που την είχε κακοποιήσει, ενώ τον περασμένο Μάρτιο στην Γαλλία έθεσε τέλος στην ζωή του ένας 11χρονος μαθητής γιατί είχε κληθεί από την διεύθυνση του σχολείου του, για παρενόχληση ενός συμμαθητή του.