Το τραγελαφικό σκηνικό που δημιουργήθηκε σήμερα στη Ρόδο με Σουηδούς τουρίστες επιδείνωσε το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί στον τομέα του Τουρισμού και συνοδεύεται από μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων στον διεθνή Τύπο. 

Ads

Στη Ρόδο, έφτασε συγκεκριμένα σήμερα πτήση τσάρτερ από την «απαγορευμένη» για απευθείας πτήσεις προς την χώρα μας Σουηδία – σημειώνεται ότι για αυτή την απόφαση υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις από την σουηδική κυβέρνηση – με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση. 

Η απάντηση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη ήταν ότι στο νησί θα μετέβαινε αεροσκάφος, το οποίο θα έφτανε στη χώρα μας με ειδική άδεια, καθώς επρόκειτο για πτήση μάρκετινγκ, στο πλαίσιο διαφήμισης και προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Συγκεκριμένα υποτίθεται ότι θα μετέφερε δημοσιογράφους και παράγοντες του τουρισμού, προκειμένου να δουν διά ζώσης τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στη χώρα μας. 

Αντ’ αυτού όμως, σύμφωνα με το Mega, στην πτήση δεν υπήρχαν ούτε δημοσιογράφοι, ούτε τα στελέχη που θα έρχονταν στην Ελλάδα για να προωθήσουν τη χώρα, παρά οικογένειες τουριστών που έρχονταν για να περάσουν το καλοκαίρι τους. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ταξιδιώτες, οι πτήσεις από τη Σουηδία επιτρέπονται κανονικά, με αρκετούς από αυτούς να έχουν κλείσει τα εισιτήριά τους καιρό πριν, ενώ όπως δήλωσαν δεν έχουν ενημερωθεί ούτε για την 24ωρη καραντίνα που πρέπει να τηρήσουν στο ξενοδοχείο τους.

Ads

Μιλώντας στο ίδιο κανάλι, ο Χάρης Θεοχάρης υποστήριξε ότι «δεν απαγορεύεται σε κανέναν τουρίστα να έρθει από τη Σουηδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό που απαγορεύεται προσωρινά, είναι οι απευθείας πτήσεις». Πάντως ούτε η πτήση ήταν «διαφημιστική», ούτε οι τουρίστες ήρθαν από κάπου αλλού.