Πραγματικά τραγελαφικές καταστάσεις εκτυλίχθηκαν στην Αιδηψό, όπου ένα ζευγάρι Σέρβων τουριστών που έκανε τις διακοπές του με γκρουπ παρουσίασε συμπτώματα κοροναϊού. 

Ads

Το ζευγάρι μετακινήθηκε με ταξί και μετέβη αρχικά στο κέντρο υγείας της Ιστιαίας. Από εκεί τους είπαν ότι πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο της Λαμίας. Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ του Μega, οι άνθρωποι κατέληξαν να μετακινούνται μόνοι και μάλιστα κρατώντας ένα χαρτί που έγραφε: «είμαστε ύποπτα κρούσματα κοροναϊού, κάντε μας τεστ». 

Με αυτό το χαρτί στο χέρι – το ερώτημα ποιος τους το έδωσε και ποιος τους είπε να μετακινηθούν με αυτό τον τρόπο δεν έχει ακόμη απαντηθεί – το ζευγάρι μπήκε στο φέρι και έφτασε στην Αρκίτσα. Από εκεί πήραν και πάλι ταξί που τους μετέφερε στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου, σύμφωνα με τις μαρτυρίες επέδειξαν το χαρτί. 

Τα παραπάνω τραγελαφικά περιστατικά φυσικά σήμαναν συναγερμό και στην Αιδηψό αφού όπως προαναφέρθηκε οι δυο Σέρβοι ταξίδευαν με γκρουπ.  Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Αιδηψού σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς για να καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η ιχνηλάτηση, σε τρία συνολικά γκρουπ Σέρβων τουριστών, συνολικά 80 άτομα. 

Όπως έγινε γνωστό, έγινε σύμβαση με το ξενοδοχείο καραντίνας στην Αιδηψό και οι τουρίστες θα μεταφερθούν εκεί. Στο ξενοδοχείο θα μεταβούν οι μονάδες του ΕΟΔΥ για να γίνουν τα τεστ. Μετά τη λήψη των δειγμάτων οι τουρίστες θα επιστρέψουν στα 11 διαφορετικά καταλύματα που διαμένουν, όπου και θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ. Αν προκύψουν θετικά κρούσματα αυτά θα μεταφερθούν ξανά στο ξενοδοχείο καραντίνας. 

Ads

Διαβάστε επίσης: Χιλιάδες συνωστίζονται στα σύνορα της «κλειστής» Κακαβιάς – Κανένας έλεγχος από ΕΟΔΥ