Την παρέμβαση των Λιμενικών Αρχών Μυτιλήνης προκάλεσε η επιλογή ιδιοκτήτη τουρκικού ιστιοφόρου, που έδεσε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, να υψώσει σημαία με το πρόσωπο του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ.

Ads

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας 5 Ιουνίου, όταν το σκάφος έφτασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να ελλιμενιστεί, σε έναν από τους ιστούς, υπήρχε και μια σημαία με το πρόσωπο του Κεμάλ Ατατούρκ.

Στο σημείο έσπευσαν λιμενικοί ζητώντας από το πλήρωμα του σκάφους να κατεβάσει τη σημαία άμεσα, διότι δεν προβλέπεται από τους κανόνες ναυσιπλοΐας.

Το πλήρωμα συμμορφώθηκε, η σημαία με τον Κεμάλ κατέβηκε και στους ιστούς του ιστιοπλοϊκού έμεινε μόνο η ελληνική σημαία.

Ads

Το περιστατικό γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΛΟΙΑΘ (Λεσβιακού Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης) Νίκος Ταλλάς ο οποίος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημείωσε «Ένα μεγάλο μπράβο στο Λιμενικό Μυτιλήνης που τα μάτια του είναι ανοιχτά σε θάλασσα αλλά και σε στεριά. Τουρκικό τουριστικό σκάφος που ελλιμενίζεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης ύψωσε σε ιστίο του σε σημαία τον Κεμάλ. Αμέσως επενέβη και μπράβο του το λιμεναρχείο και κατέβηκε η σημαία με τη φωτό του Κεμάλ η οποία δεν προβλέπεται από τους κανόνες ναυσιπλοΐας. Και πάλι μπράβο στα παιδιά του λιμενικού που δεν τους ξεφεύγει τίποτα».

image

image