Την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, μετά την φονική φωτιά στην Αττική είχε υποβάλλει ο Νίκος Τόσκας όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου που έδωσε μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τους αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής.

Ads

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε αποδεκτή την παραίτησή του, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Όπως σημείωσε ο υπουργός αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του για λόγους συνείδησης, όμως ο πρωθπουργός του επισήμανε πως «τώρα είναι η ώρα της πάλης». Παράλληλα, ο κ. Τόσκας υπεραμύνθηκε των επιδόσεων της Πυροσβεστικής και των υπόλοιπων σωμάτων ασφαλείας, λέγοντας πως δεν διαπιστώνει σοβαρά επιχειρησιακά λάθη. «Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την αυτοθυσία και αυταπάρνηση πυροσβεστών αλλά και πολιτών και εθελοντών που βοήθησαν τον περιορισμό των απωλειών» τόνισε ο κ. Τόσκας. 

«Προσπαθώ να βρω ποια είναι τα λάθη και ποιοι έχουν την ευθύνη, σας λέω ότι δεν μπορώ να βρω μεγάλα λάθη επιχειρησιακά σε όλη αυτήν την κατεύθυνση των επιχειρήσεων. Φυσικά οι απώλειες είναι μεγάλες και μας έχουν συγκλονίσει όλους, πάνω απ’ όλους εμάς που διαχειριστήκαμε αυτήν την κατάσταση. Την επομένη μέρα της τραγωδίας, ζήτησα, για λόγους συνειδησιακούς, την παραίτησή μου από τον πρωθυπουργό και εκείνος μου είπε ότι είναι η ώρα της πάλης. Εγώ έθεσα την παραίτησή μου στον κ. πρωθυπουργό και δεν την έκανε δεκτή».