Κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την απόπειρα διάψευσης των αποκαλύψεων του tvxs.gr για τον τραυματισμό αστυνομικού από παραστρατιωτικό στον Έβρο και την εμπλοκή πολιτών στη φύλαξη των συνόρων, άσκησε από τη Θράκη ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μέλος κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέπτεται την περιοχή από το βράδυ της Δευτέρας.

Ads

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» και τον Νίκο Σβέρκο σημείωσε: «Κάτι μαθαίνουμε κι εμείς κ. Χρυσοχοΐδη για το πώς τραυματίστηκε αστυνομικός από πυρά πολίτη, ενημερωθείτε καλύτερα για το τι συμβαίνει στον Έβρο. Αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέτρεψε να προκληθεί πρόβλημα φύλαξης συνόρων, τουλάχιστον ας επιτρέψει πλέον σε Στρατό και Αστυνομία να κάνουν την δουλειά τους χωρίς αυταρχισμούς, δίκαννα και ανθρώπους που μπερδεύονται στα πόδια των αρμόδιων Αρχών» , είπε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στη συνέντευξή του.

Μάλιστα, μιλώντας σε προσωπικό τόνο σημείωσε: «θα καλούσα τον κ. Χρυσοχοΐδη να ενημερωθεί καλύτερα … για να μην προχωρήσω σε άλλες λεπτομέρειες και καταλαβαίνετε τι εννοώ. Κάτι μαθαίνουμε κι εμείς και από την Αθήνα και από εδώ».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό «η ευθύνη για τον χειρισμό της κατάστασης είναι των αρμόδιων αρχών, του Στρατού και της Αστυνομίας. Θέλουμε να φυλάσσονται τα σύνορα και είμαστε υπέρ της σοβαρής φύλαξης των συνόρων … υπέρ της σοβαρής αντιμετώπισης του προβλήματος, χωρίς αυταρχισμούς, δίκαννα και ανθρώπους που μπερδεύονται στα πόδια των αρμόδιων Αρχών».

Ads

Αυτοί «πατριώτες» και εμείς «δούρειος ίππος»

Στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, μετέχουν επίσης ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και η τοπική βουλευτής Νατάσα Γκαρά. Ο Ν. Τόσκας, μιλώντας από το Τμήμα Συνοριοφυλακής Φερών, όπου βρέθηκαν, σημείωσε ότι προσήλθαν α ενημερωθούν από τις αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές, «να δούμε με τα μάτια μας και να ακούσουμε με τα αυτιά μας από τους κατοίκους και τους φορείς εδώ την πραγματικότητα … την πραγματικότητα που από τους κυβερνητικούς κύκλους ενίοτε διαστρεβλώνεται», όπως είπε, τονίζοντας ότι «οι κάτοικοι έχουν τις ευαισθησίες τους, ήρθαμε να συμπαρασταθούμε σε αυτό τον κόσμο και να δούμε τι γίνεται».

Αυτή την στιγμή η κατάσταση «έχει μπερδευτεί πολύ, η κυβέρνηση έχει εκμεταλλευτεί ένα πρόβλημα φύλαξης συνόρων προκειμένου να πει ότι αυτοί είναι πατριώτες και εμείς όλοι δεν είμαστε τίποτα, “δούρειος ίππος”, δεν ξέρω τι άλλο … εγώ που έχω υπηρετήσει χρόνια σε αυτή την περιοχή νιώθω βαθιά προσβεβλημένος με αυτές τις εκφράσεις … ήρθαν οι Ευρωπαίοι προσκεκλημένοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη, “χτύπησαν στον ώμο” τον κόσμο, έδωσαν και μερικά λεφτά -αν έδωσαν- και ουσιαστικά είπαν “γίνετε εσείς η μαύρη τρύπα του προβλήματος”. Καμία ουσιαστική συμπαράσταση πέρα από ευχολόγια, όπως και χτες οι ευχές μεταξύ Μητσοτάκη και Μέρκελ με τίποτα ουσιαστικό», είπε ο Νίκος Τόσκας, στη συνέντευξή του Στο Κόκκινο.