Τις εποχές του χωροφύλακα που έριχνε και κανένα… «μπερντάκι» νοσταλγούν στελέχη της ΝΔ, τα οποία εκφράζουν τις ακροδεξιές απόψεις τους με κάθε ευκαιρία.

Ads

Τελευταίο κρούσμα, με αφορμή το Μακεδονικό, είναι το tweet της πρώην ευρωβουλευτή Νίκης Τζαβέλα, η οποία, απαντώντας σε άλλη ανάρτηση στο Twitter, σχετική με το Μακεδονικό έγραψε πως «όσοι μιλούσαν σλάβικα, τους παρελάμβανε η χωροφυλακή και μετά από ένα μπερτάχι δεν ξαναμιλούσαν σλάβικα». Κατά το στέλεχος της ΝΔ, «έτσι γίναμε ένα έθνος, μια γλώσσα, μια θρησκεία και αποφύγαμε τις περιπέτειες του μωσαϊκού των υπολοίπων Βαλκανίων».

Η ανάρτησή της προκάλεσε πολλά ειρωνικά σχόλια, με αποτέλεσμα η πρώην ευρωβουλευτής να προσπαθήσει να το «μαζέψει» γράφοντας πως «όσο κατακριτέο κι αν είναι, το αποτέλεσμα έφερε την εθνική συνοχή στη γλώσσα και τη θρησκεία».

Η προσπάθεια ήταν ανεπιτυχής, με αποτέλεσμα να επανέλθει γράφοντας: «προς όλα τα τρολάκια που τρελάθηκαν και το tweet μου για την ιστορία με τις σλαβόφωνες περιοχές από το 1930 και μετά: Αναφέρω τα ιστορικά γεγονότα ξεκάθαρα, δεν κρύβω, δεν εγκρίνω ή αποδοκιμάζω, δεν επαινώ, δεν υπεκφεύγω. Δεν έχετε συνηθίσει στον ευθύ λόγο, που θα έπρεπε να εκτιμάτε».