Άτομα από τον χώρο των οργανωμένων οπαδών φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, ως οι άνθρωποι που είχαν κεντρικό ρόλο στην επίθεση κατά του αστυνομικού, αλλά και εν γένει στα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, στο περιθώριο της μαζικής συγκέντρωσης ενάντια στην αστυνομικη βία και αυθαιρεσία.

Ads

Σημειώνεται πως οι συλληφθέντες για την επίθεση στον αστυνομικό, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σχετίζονται με τον οπαδικό χώρο, ενώ μεταξύ αυτών φέρεται να είναι και ο πρωταγωνιστής της επίθεσης, το ατομο που έτρεξε, χτύπησε και κατάφερε να ρίξει τον αστυνομικό από τη μηχανή για να ακολουθήσει ο άγριος ξυλοδαρμός του. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, πηγές της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο οργανωμένων οπαδών στα γεγονότα που διαδρματίστηκαν, κάνοντας λόγο για μια πρωτοφανή σύμπραξη ατόμων από τέσσερις διαφορετικές ομάδες της Αθήνας.

Αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, καταγράφεται και στις πολλές αναρτήσεις στα social media, όπου φαίνεται πως άφησαν στην άκρη τις οπαδικές διαφορές και ένωσαν τις δυνάμεις τους για μια συντονισμένη επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Εξάλλου, υπήρχαν και καλέσματα για συμμετοχή στη συγκέντρωση της Νέας Σμύρνης σε ανοιχτές και κλειστές ομάδες στο Facebook με τους επιτελείς της ΓΑΔΑ να εκφράζουν πριν από τη συγκέντρωση της ανησυχίες τους για τη σύμπραξη των οπαδών. 

Ads

«Τα καλύτερα γκολ μπαίνουν όταν ενώνεται ο λαός τελικά…», αναφέρει ο τίτλος ενός από τα βίντεο των επεισοδίων που αναρτήθηκαν. «Η Σμύρνη είναι μόνο η αρχή! Θα μας βρείτε μπροστά σας!», είναι το μήνυμα σε μια άλλη φωτογραφία, επίσης από σύνδεσμό οπαδών. «Θέλουμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα γκρουπ των οπαδών που άφησαν στην άκρη τα λίγα που μας χωρίζουν για τα πολλά που μας ενώνουν», αναφέρεται σε μια άλλη ανάρτηση.

Επίσης, καθώς πλήθος μηνυμάτων αναρτήθηκε σε οπαδικά προφίλ και σελίδες, υπήρξε ανταπόκριση και από χούλιγκαν του εξωτερικού, οι οποίοι αναπαρήγαγαν φωτογραφίες και βίντεο από τα επεισόδια και τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού, επιδοκιμάζοντάς τα. Στις εικόνες που αναρτήθηκαν σε οπαδικούς λογαριασμούς αναφερόταν πως «χούλιγκαν διαφόρων ομάδων ενώθηκαν ενάντια στην αστυνομία». 

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκειται για έναν επικίνδυνο πρωθυπουργό

Σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις αποκαλύψεις για τη δράση των χούλιγκαν στη Νέα Σμύρνη, καθώς όπως επισημαινει «ενώ γνώριζε για το ραντεβού βίας των χούλιγκαν, ενορχήστρωνε τη συκοφαντία κατά του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ως εξής: «Η “Καθημερινή” αποκαλύπτει ότι οργανωμένοι χούλιγκαν από ποδοσφαιρικές ομάδες της Αττικής, ήταν τελικά αυτοί που ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο να δημιουργήσουν επεισόδια στο περιθώριο της ειρηνικής διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών στη Νέα Σμύρνη το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Σύμφωνα μάλιστα με πληθώρα ρεπορτάζ και σε φιλοκυβερνητικά Μέσα, ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης η ΕΛ.ΑΣ είχε διαπιστώσει το σχετικό κάλεσμα χούλιγκαν μέσω social media, στο οποίο ανέφεραν “να δώσουμε ραντεβού και να συναντηθούμε για να χτυπήσουμε αστυνομικό”.

Η κυβέρνηση και η ΕΛ.ΑΣ, αντί να προστατεύσει τους πολίτες, αποφάσισε να στείλει τις μοτοσικλέτες της ομάδας Δράση για να διεμβολίσουν τους χούλιγκαν, δίνοντάς τους έτσι την τέλεια ευκαιρία να πετύχουν αυτό που ήθελαν, με αποτέλεσμα το χάος και την ανασφάλεια για τους πολίτες, τις περιουσίες τους και τους ίδιους τους αστυνομικούς. Παρά το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε από το μεσημέρι της Τρίτης για το ραντεβού βίας των χούλιγκαν, αντί να μεριμνήσει για την προστασία χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών, μεθόδευε την στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και των πολιτικών του αντιπάλων.

Σε μια απολύτως ασυνήθιστη κλιμάκωση, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης και λίγο πριν τη διαμαρτυρία των πολιτών στη Νέα Σμύρνη, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με δήλωσή του επιχείρησε να χρεώσει στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τη διαμαρτυρία των πολιτών της Νέας Σμύρνης. Είναι εμφανές πως βασικό μέλημα του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προφανώς είχε ενημερωθεί από τις Αρχές για την κινητοποίηση χούλιγκαν, δεν ήταν η αποτροπή των βίαιων επεισοδίων και η προστασία των ειρηνικών διαδηλωτών, αλλά η απόδοση ευθυνών στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Αυτό άλλωστε φανερώνει και η σπουδή του να προχωρήσει βεβιασμένα σε ένα άκρως διχαστικό διάγγελμα το βράδυ της Τρίτης, αμέσως μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι οργανώνουν τη βία, ενώ γνώριζε προφανώς ότι η βία οργανώθηκε από τους χούλιγκαν των ποδοσφαιρικών ομάδων της Αττικής. Χούλιγκαν και ανεκπαίδευτοι ειδικοί φρουροί μετέτρεψαν σε Φαρ Ουέστ την ειρηνική συγκέντρωση πολιτών μιας μεσοαστικής συνοικίας κατά της υπέρμετρης αστυνομικής βίας της προηγούμενης Κυριακής. Ο κ. Μητσοτάκης, ενώ γνώριζε για το ραντεβού βίας των χούλιγκαν, ενορχήστρωνε τη συκοφαντία εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, αντί, ως όφειλε, να φροντίσει ώστε να διασφαλίσει την κοινωνική Ειρήνη. Πρόκειται για έναν επικίνδυνο πρωθυπουργό».